Ombyta roller när Hammarby tog emot PSG

Inför 23427 personer tog Hammarby igår emot Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater i Paris Saint Germain. Det var med andra ord en tuff och stjärnspäckad motsåndare som stod för Hammarby.
”Att spela mot såna här världsspelare det är inte nått man gör varje dag det är nått man strävar efter varje dag.” sade Hammarbys vänsterback Erik Figueroa om motståndet för kvällen.
PSG tryckte precis som man kunde vänta sig på bra och Zlatan styrde spelet på ett helt strålande sätt, det är sällan jag sett honom agera framspelare så mycket som han gjorde i den här matchen, Hammarby som är vana vid att vara laget som håller i bollen och skappar chanser fick mest rikta in sig på försvar och sedan snabba omställningar.
”Vi brukar ju inte spela så här och falla tillbaka så mycket som vi gjorde och sen kontra. Det är ju så lag spelar mot oss när vi möter dem på hemmaplan så det var lite ombytta roller.” berättade Hammarby Billy Berntsson för Fotbollsoraklet efter matchen.
Hammarby hade dock en del kontringar där man hotade PSG:s försvar och var nära ett par gånger i första halvlek.
”Dem jobbar inte så hemskt mycket dem här Pastore och Lavetzi och grabbarna utan dem tog det lite lugnt och då hade vi våra möjligheter. Men vi var inte noggranna idag så vi tog inte vara på dem.” sa Erik Figueroa.

Hur ska ni få målskyttet att lossna?

” Ja, det är att fortsätta att jobba på det vi har jobbat på. Slå tidigare inlägg, lita på våra forwards och komma in med yttermittfältare och ytterbackar i boxen och till slut kommer avsluten i mål.”

Efter en mållös första halvlek lossnade det dock i andra då PSG:s Clemente Chantome slog in 1-0 för PSG i 49:e minuten.
Lite drygt tio minuter senare förlorade Hammarbys Christophe Lallet en duell PSG:S Christophe Jallet, nej kära läsare detta är inte en felskrivning men en rolig slumpartad händelse Lallet, Jallet tur att man inte är kommentator, och Hevin Ongenda kunde enkelt löpa ifrån Hammarbyspelarna i en kontring och göra 2-0 till sitt PSG vilket också blev slutresultatet.
Så vem, Zlatan undantagen, i PSG tyckte Hammarbyspelarna var störst att möta? Frågar man Erik Figueroa är svaret italienaren Marco Veretti.
”Veratti och Pastore var två spelare som flyttade bollen på ett fantastiskt sätt. Jag tror att Veratti kommer att vara en av framtidens största stjärnor.” berättar vänsterbacken till Fotbollsoraklet.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *