Örebro tog efterlängtad välförtjänt seger

Det var en pressad tabelljumbo från Örebro som kom till Guldfågeln Arena ikväll för att möta Kalmar.
Dock ville ÖSK vissa att man ännu inte förlorat sin motivation och vilja och tryckte verkligen på framåt för att få håll på Kalmar.
Men efter 25 minuter händer det som så ofta händer ett lag i botten av tabellen med dålig formkurva Tobias Eriksson lyckas vända bort Örebro försvaret helt och få fram bollen till en ensam Abiola Dauda och kan slå in ett dåligt avslut och göra 1-0 till Kalmar.
Örebro fortsatte att trycka på men lyckades aldrig riktigt få hål på Etrit Berisha i Kalmar målet och han och Örebros oförmåga att få in bollen i mål var en stor anledning till att det stod 1-0 till Kalmar efter första halvlek. Ett resultat som inte speglade matchen så här långt.

Men Örebro fortsatte att trycka på när andra halvlek började och i den 53 minuten slarvar Kalmars Markus Thorbjörnsson och det utnyttjar Kamara på bästa sätt och slår in kvitteringen för Örebro helt välförtjänt. Det här blev lite av en väckarklocka för Kalmar som nu började spela fotboll och jaga ett nytt ledningsmål. Men för en gång skull i år var det Örebro som skulle få sista ordet då Kalmars Emin Nouri drog ner Hasani och därmed orsakade straff och även fick sitt andra gula kort i matchen i den 84 minutenoch den straffen förvaltades på bästa sätt av William Atashkadeh till Örebros stora glädje. Kalmar började nu jaga en kvittering och närmast skulle Måns Söderqvist komma med ett skott som strök ribbans överkant. Men det blir Örebro som får lämna arenan med tre mycket efterlängtade poäng det här var deras första seger på sju tunga matcher.

Örebro tar alltså sin blott tredje seger för i år och lämnar därmed över jumboplatsen i Allsvenskan till olyckskamraten GAIS. Man tog också in lite på det försprång som var upp till Gefle på kvalplatsen som nu är åtta poäng framför dem. Det jag tyckte att Örebro visade ikväll var en enorm motivation och vilja att kämpa sig tillbaka trotts det hopplösa läget man hamnat i. Jag är mycket imponerad över att man verkligen försöker spela fotboll trotts alla marginaler som gått emot klubben i år. I Kalmars fall tappade man idag mark i kampen om 5 platsen och finner sig plötsligt närmare kampen om att undvika 11 platsen så jämnt är den bakom Elfsborg, Malmö, Häcken och AIK i toppen och framför Örebro och GAIS i botten. Kalmar borde ha tagit tag i spelet bättre idag och ha visat varför man ligger i mitten och Örebro i botten det gjorde man inte ikväll och då ska man inte heller ha tre poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *