Örgryte rasar mot fotbollsförbundet

Ett av kvartsfinalmötena i Svenska Cupen är mellan Falkenberg och Örgryte. Matchen skulle ha spelats på Falkenbergs IP, men eftersom vädret inte tillåter spel på den arenan flyttades matchen istället till Tipshallen i Växjö. Då fotbollsförbundet vägrar att ändra tiden i samband med flytten från Falkenberg till Växjö så rasar nu Örgryte mot förbundet.

I ett pressmeddelande med rubriken ”ÖIS kräver respekt för fotbollen” så går klubben till angrepp mot förbundet som vägrar att ändra tiden på matchen. ”Efter en intern diskussion på ÖIS-gården, samtal med det Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) samt samtal med Falkenbergs FF tycker ÖIS att det är mycket beklagligt att en såpass viktig match som en kvartsfinal i Svenska Cupen inte kan ges den inramning av supportrarna som den förtjänar”, skriver Örgryte i press meddelandet. ÖIS väljer då att låta klubben arrangera bussresan för supportrarna och Örgryte står även för kostnaden för resan.

Tidigare har även både IFK Göteborg och Djurgården gått till hårt angrepp mot avsparkstiderna i semifinalerna i Svenska Cupen. Hittills har dock förbundet ignorerar kritiken och det finns inget som i nuläget talar för att det ska bli någon ändring angående avsparkstiderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *