Palermo – Napoli 1-3

Inför matchen var det mycket fokus på det faktumet att Napoli inte lyckats vinna på Stadio Renzo Barbera någon gång under 40 år!

Startelvorna såg ut så här till matchen:

Palermo (4-3-1-2)

Benussi; Munoz, Silvestre, Cetto, Balzaretti; Migliaccio, Della Rocca, Barretto; Vazquez; Budan, Miccoli

 

Napoli (3-4-3)

De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Inler, Gargano, Dossena; Hamsik, Pandev, Cavani

 

Matchen började i ett bra tempo och Palermo var nära att göra mål redan under första minuten då Budan sköt men De Sanctis kunde göra en fin benparad. Cavani hade sedan en mycket fin chans att ge Napoli ledningen men Palermos målvakt räddade chansen utan några större problem. I den 35 minuten kom Napolis lednings mål. Cavani slår en mycket fin krossboll till Gargano som tar med sig bollen och springer framåt. Inne i boxen står Pandev som också får bollen, vänder på ett och slår in den retfullt enkelt bakom Benussi. Dåligt försvarsspel av Munoz tycker jag, men samtidigt snyggt av Pandev. Efter målet hade Miccoli två ypperliga chanser att kvittera men lyckades inte riktigt med avsluten.

 

Till den andra halvleken hade Palermos tränare(Mutti) bytat till en 4-4-2 formation. Det hjälpte föga och i den 54 minuten gör Napoli 0-2. Cavani får en helt underbar träff och bollen skruvar sig förbi målvakten Benussi. Cavani firar inte sitt mål av respekt för sin gamla klubb. Palermo fansen svarar med att applådera sin gamla hjälte. Mycket fina bilder från Stadio Barbera! Pandev utökade nästan Napolis ledning men hans skott tog i stolpen. Istället gjorde som så många gånger för Hamsik mål. På ett typiskt Hamsik maner bryter han sig in i försvaret och skjuter in bollen i mål. Personligen tycker jag att Benussi var lite passiv och sprang ut försent. I slutet av matchen fick Palermo sitt tröstmål. Ett inlägg slåss mot boxen där hoppar Miccoli upp och nickar in den mycket snyggt i en båge över De Sanctis.

 

Finisce qui!

Slutkommentar:

Jag tycker att Palermo gjorde en mycket svag insats på egen hemmaplan. Visst Napoli spelade bra men man ska nog kunna kräva mer av Palermo. Deras spel så väldigt nonchalant ut, precis som om ingen brydde sig. Inget presspel och Mutti har väldigt mycket att jobba med i framtiden. Detta är beviset på Zamparinis dumstridighet, att ständigt sparka tränare under en pågående säsong, är inte så smart. Mutti är Palermos tredje tränare denna säsong.

 

Samer Ferhan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *