Paris slog Lyon i franskt toppmöte

Paris Saint Germain tog emot Olympique Lyon i ett hett, fullsatt och kokande möte på Parc de Princes. Lagen låg på delad förstaplats inför matchen och mycket stod på spel. Fokus inför matchen var duellen mellan Lyons Bafetimbi Gomis och PSGs Kevin Gameiro som stod på 6 respektive 5 mål.

Matchen stod och vägde ganska länge ända tills den 65:e minuten då storstjärnan Javier Pastore drivit in i straffområdet och skjutit ett skott från en dålig vinkel som smet in i Hugo Lloris första stolpe, en tabbe av Lloris och Patores kunde inkassera hans femte mål för säsongen. Ett stort jubel bröt ut på Parc de Princes, ett jubel som nog ekade över hela Paris. Matchen avgjordes i den 90:e minuten då Nené slog en frispark som Christophe Jallet sköt in från nära håll. 2-0 till PSG som helt klart blir ett lag att räkna med i slutstriden. De har fått igång sitt spel och deras stjärnor har efter debaklet mot Lorient i första omgången höjt sig rejält, det är harmoni i Paris för första gången sedan 90-talet.

Lyon och nya tränaren Remi Garde blir även dem att räkna med i toppstriden. Lyon var uddlösa denna match men det finns en idé i detta lagbygge som de valt att satsa på. Kim Källström fick spela 90 minuter i toppmatchen och han har en självklar plats i Gardes elva, vilket är riktigt bra.

 

I övrigt i franska ligan fortsätter Marseille sin kräftgång och de fick bara 1-1 hemma mot Brest. Efter nio omgångar så ligger OM på en 13:e plats, men jag tror att Deschamps kommer få ordning på Marseille och nå åtminstone en Europa plats.

Helgens prestation stod Montpellier för då man mötte Bordeaux på bortaplan och hamnade i underläge med 2-0. I den 88:e minuten fick de straff som Younes Belhanda chippade snyggt i nät och på övertid kom kvitteringen av Hilton som glidtacklade in den. Bordeaux fick Planus utvisad efter 25 minuter och Montpellier fick Yanga-Mbiwa utvisad efter 80….Man kan sammanfatta matchen som en riktigt grym match som innehöll allt!

Även fjolårets mästare Lille slog Stade Rennes hemma med 2-0. Det var Lilles första seger på fem oavgjorda matcher där man tappat ledningen i slutet av matcherna (om man räknar in Champions League).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *