Parma – Roma 0-1

Den uppgivenhet som fanns inom mig efter första halvleken var inte att leka med, det var ett sådant sömnpiller.Andra halvlek började med ett helt annat tempo, Roma var mer självsäkra och det lönade sig tillslut. Trots en ordentlig press från Parma i slutet lyckas Roma hålla undan, helt fantastiskt då vi inte lyckats med det någon gång förut denna säsong.

Innan domaren blåste igång  tror jag att det var många i de båda lagen, både spelare, ledare och supportrar som kände att en vinst idag var mer än nödvändig. Dock syntes inte det på spelarna i första halvlek, otroligt många boll och felpass. Jag tyckte inte att något lag förde spelet utan de gick lite fram och tillbaka. Roma hade halvlekens farligaste målchans, Totti kommer ungefär 15-20 meter utanför Parmas straffområde, på Romas högerkant, och dundrar till med ett fint skott som Mirante fumlar med och lämnar retur och där kommer Osvaldo och ska verkligen sätta den, MEN skjuter på Mirante och ut till hörna. Hörnor vart det en del i halvleken, om jag minns rätt var det ingen som var vidare farlig. Parmas Giovinco och Biabiany var Parmas härförare i första, Parma förlitar sig så otroligt på att Giovinco ska göra allt åt dem offensivt, och det gör han ju också, i alla fall nästan. När han får bollen på den offensiva planhalvan så händer det alltid något. Men det är inte bra att förlita sig så på en spelare, Det måste vara fler spelare i Parma som tar för sig. Domaren blåste av och jag hade nästan ont i magen efter den dåliga halvleken, ångest! Kjaer som för övrigt gjort två idiottacklingar vilket gjorde att han hade ett gult kort och skulle inte få någon mer chans.

Det resulterade i att han blev utbytt direkt när andra började, Kjaer ut Burdisso in. Burdisso börjar andra halvleken med att nicka ihop med lagkamraten Rosi, kanske inte världens bästa start för Burdisso, och stackars Rosi dock så klarade han sig utan att behöva gå av. I 49:e minuten hinner Fabio Borini upp en boll på högerkanten nere vid hörnflaggan ungefär, Rosi möter från sin högerbacks position och han tar emot och slår in bollen i straffområdet till Osvaldo som nickar in bollen i bortre! Mål Roma och Osvaldo är lyrisk, som hela Roma, Mirante har tyvärr vikten på fel fot och kan på så sätt inte hinna dit och rädda. Efter målet vart de fart på Roma de spelade bra snabbt och fullt av energi. Osvaldo fick utökat självförtroende då han i 60:e minuten rycker sig fri i den högra delen av straffområdet och i dålig vinkel är väldigt nära på att placera bollen i bortre hörnet. I matchen mellan Biabiny mot Angel så måste jag ge ros till Biabiny och ris till Angel, han hade stora problem med Parma yttern och han kom förbi rätt så enkelt några gånger. I 67:e minuten byts Fabio Borini ut och in kommer Bojan, jag kan säga det efter denna match att jag blev lite små förälskad i Borini för hans ivriga jagande av bollen då han tappat den, hans småfula spel på offensiv planhalva som faktiskt gav oss flera viktiga frisparkar. Det kommer bli spännande att följa hans utveckling. Precis innan det bytet så kom en gammal man in på planen, Hernan Crespo fick komma in och jag tänkte det, va underbart det är att han håller igång fortfarande, lite tråkigt att han fick bytas ut efter ungefär 12 minuter då han befarats ha sträckt sig, synd för Parma.

I den 71:a minuten springer sig Biabiny sig fri på högerkanten och går in i straffområdet, han kan spela Giovinco som är helt mitt i straffområdet men istället väljer han att skjuta ett halvdant skott över, där skulle det ha varit kvitterat. Det är matchminut 75 och Parma har hörna, Crespo skarvar en kort hörna och fram rycker Parmas Jadid och hade han fått träff på bollen hade det nog varit kviterat, men det blev rörigt och istället stöter han själv ut bollen. Från och med nu sätter Parma in mer press på Roma. Men Roma spelar tvärt emot förra matchen med självförtroende och lugn och lyckas hålla undan Parma under ordinarie tid. Rosi får ännu en gång en smäll mot huvudet i 89:e, stackars Rosi hoppas att han inte har allt för ont i huvudet imorgon. Fjärde domaren visar upp skylten, 5 minuters tillägg skulle det blir. Parma sätter in press fast är aldrig riktigt nära att göra målet. I matchens sista händelse slår Modesto ett inlägg från vänster som Morreno försöker nicka in men Lobont plockar in den, Lobont som var helt fantastiskt säker idag.Roma håller undan och vinner.

Matchens Bästa – Parma: Giovinco, han är Parmas kreatör där framme. Roma: Svårt många som var bra men jag måste säga Totti, hans passningskvalitéer håller lika bra klass än!

Matchens Sämsta – Parma: Crespo tyvärr, inte alls ett bra inhopp. Roma: Perrotta, jag tyckte att han spelade så tråkigt, han vill inte spela bollen framåt utan bara bakåt och i sidled! Det håller inte!

Matchens Hjärnsläpp – Parma: Giovinco när han fällde krokben för Osvaldo när han skulle kontra i 93:e, Parma hade gott om folk hemåt. Roma: Kjaer, riktigt onödiga tacklingar.

Matchens Konstiga – Playboy reklamen jag reagerade på en skylt vid planen. Känns inte rätt bara.

Det var allt från mig !

/Anton Ericsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *