Påsken är slut, men dramatiken i Premier League fortsätter

Förra veckan skrev jag att Arsenal var helgens stora förlorare, men denna veckan är Arsenal helgens stora vinnare. Det svänger snabbt. Matchen mot Manchester City var en fröjd att se. Det var en bra genomförd match av Gunners. Från början till slut. Matchen innehöll ett bra tempo, bra rörelse, fint passningsspel från Arsenal. Tyvärr var det åter Mario Balotelli som stal rubrikerna, men det kommer inte jag fördjupa mig i här. Jag väljer istället att hylla Wenger och hans mannar, som man vann med 1-0. Ett resultat som inte speglar matchbilden. Matchen kunde och borde ha slutat med 3-0, om bara Arsenal hade haft den där lilla extra turen på sin sida.
Imorgon väntar det en ny match, då man reser till Wolverhampton för att ta tre nya poäng och siktet mot spel i Champions League till hösten ser allt ljusare ut.

Tottenham har under påskhelgen spelat två matcher, och kollar man på resultaten så är det nog en helg man gärna glömmer fort hos detta London-lag. Man tog endast en ynka poäng, där största besvikelsen var förlusten mot Norwich hemma på White Hart Lane med 1-2. Dessförinnan hade man ett 0-0 borta mot Sunderland i bagaget. En väldigt tung påskhelg för Spurs. Ska Tottenham spela Champions League nästa säsong så krävs det en rejäl uppryckning dom fem återstående omgångarna i ligan. Spurs jagar nu Arsenal samtidigt som man är jagade av två lag under ifrån.

Ett av lagen som jagar just Tottenham är Newcastle, ett Newcastle som haft en trevlig påsk. Laget har tagit sex poäng under denna helg tack vare två stycken 2-0 vinster, först mot Swansea och sedan mot Bolton. Newcastle fortsätter därmed att göra en positiv säsong, det var inte många-inte jag i alla fall-som trodde att detta lag skulle ett av lagen som kämpar om en placering bland dom fyra bästa med fem omgångar är kvar att spela.

Det fjärde och sista laget som vill åt en toppfyra plats är Chelsea, som tagit fyra poäng under denna påsken. Först en 2-1 vinst mot Wigan som följde upp med ett 1-1 mot Fulham igår kväll. Chelsea är nu det laget som verkligen blandar och ger, tillsammans med Tottenham. Chelsea bör ta poäng i alla kommande matcherna, samt hoppas på att lagen ovan tappar poäng. Just nu skiljer det två poäng mellan fyran Tottenham och sexan Chelsea. Det svänger snabbt bland dessa lagen och alla poängen nu är enormt viktiga. Skillnaden mellan spel i Champions League kontra spel i Europa League är stor.

Jag kommer följa denna ”fight” med ett stort leende på läpparna, kanske också med en och annan skål med chips och  ett antal glas päron Loka. För det är ingen överdrift att säga att det kommer vara en kamp hela vägen tills domarna blåser av matcherna när ligaomgång 38 är färdigspelad.

Tabellen just nu: (Poäng-Matcher-Målskillnad)

3.Arsenal 61p (32) +22
4.Tottenham 59 (33) +19
5.Newcastle 59 (33) +12
6.Chelsea 57 (33) +18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *