Polsk riksdag i Udineses seger

Efter Udineses 2-0-seger hemma mot Lazio bröt ett storbråk ut på Stadio Friuli. Flera spelare trodde att det var slut när de hörde en visselpipa och Roberto Pereyra gjorde 2-0 på stopptid. Lazio-spelarna gick till skarp kritik mot domaren Mauro Bergonzi, som alltså inte hade blåst av matchen.

André Dias får se sig utvisad | FOTO: Dino Panato

Udinese låg inför hemmamatchen mot Lazio på 52 poäng och var därför tvungna att vinna för att ta sig tillbaka till kampen om tredjeplatsen, den som innebär spel i Champions League. Lazio låg på 55 poäng vilket innebar att de skulle göra ett litet ryck i fighten om den så viktiga tredjeplatsen vid vinst på Stadio Friuli.

Lazio med en 3-5-1-1-formation visade dock inte upp sig på sin bästa sida och Udinese var det bättre laget matchen igenom. Hemmalaget tog tidigt iniativet och redan efter fyra minuter fick Antonio di Natale på en bra frispark som Federico Marchetti i Lazio sträckte ut på. Det syntes tydligt att Lazio tänkte nöja sig med den poäng de hade med sig från början. Med Udinese var det annorlunda; de var tvungna att vinna.

I slutet av första halvlek fick Lazio både Francelino Matuzalem och Giuseppe Biava knäskadade efter att medspelarna krockat. Lorik Cana och Mobido Diakité kom in istället och spelet fortsatte. Bortalaget fick också en bra chans att ta ledningen när Abdoulay Konko hittade in till Tommaso Rocchi med ett fint inlägg som Samir Handanovic i Udinese-målet tippade över ribban till hörna.

0-0 skulle stå sig fram till matchminut 69, när di Natale fick ett fint inlägg från Maurizio Domizzi och sköt in 1-0 på volley i målområdet. Marchetti var helt chanslös eftersom di Natale avslutade i det hörn målvakten kom ifrån och 1-0 var ett faktum. Detta resultat stod sig senare till de absoluta slutsekunderna, där det skulle bli uppretat.

Det var cirka 20 sekunder kvar av stopptiden när Udinese rensade undan en långboll och man kunde höra slutsignalen ljuda. Det skulle senare visa sig vara någon ur publiken och INTE domaren Mauro Bergonzi som blåste. Marchetti låg ner utanför eget straffområde och misströstade, men spelet fortsatte, Roberto Pereyra fick bollen och slog in den med en yttersida i den tomma målburen. Lazio-spelarna blev fullständigt vansinniga på Bergonzi, speciellt André Dias som drog på sig ett rött kort i det hårt skadedrabbade samt avstängningstyngda Lazio. Lionel Scaloni blev även han rasande och drog på sig en varning.

Bergonzi sammankallade bägge lagen till att göra en sista avspark och blåste därefter av matchen inför 20 000 åskådare på Stadio Friuli. Detta innebär att fyra lag (Napoli, Udinese, Inter och Lazio) nu ligger på 55 poäng. Tredjeplatsen innebär kval till Champions League, fjärde- samt femteplatsen ger kvalspel till Europa League.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *