Premiär!

Nu är det äntligen dags för det vi gått och väntat på hela sommaren – premiärstart för England. Trots att Premier League inte startar förrän nästa helg, så kan man inte förneka att även Championship brukar bjuda på bra fotboll. Den första omgången tjuvstartar redan ikväll, och det är ingen skitmatch som inleder årets säsong. KC Stadium är platsen där Hull ska få mäta sig mot nedflyttade Blackpool. Två lag som är jämna kapacitetsmässigt behöver inte alltid använda samma medel för att nå sina mål, vilket dessa lag är ett bra bevis på.

Hull har varit ganska aktiva i sommar, och deras mål är tydligt. Hittills har det blivit 8 nya spelare, varav 4 unga försvarare och målvakter. Målet är därmed förmodligen att spela ihop ett stabilt försvar, och därifrån bygga upp ett stabilt lag som håller för mitten av Premier League. Förmodligen tar detta några säsonger, och man har därför även köpt in lite mer rutin i Paul McKenna (från Nottingham) samt Adriano Basso och Dele Adebola (klubblösa), för att kunna konkurrera i toppen redan i år. Sett till försäsongen så verkar idén vara ganska bra. Man ska inte bedöma alltför mycket baserat på försäsongen, men att vara obesegrade efter att ha mött North Ferriby, Winterton Rangers, Liverpool, Bradford och Chesterfield är starkt. Tar laget med sig formen in i Championship så talar mycket för topp 6, och därmed möjlighet till spel i Premier League kommande säsong.

Blackpool i sin tur fortsätter att utnyttja de små medel som finns, men allt ser inte positivt ut inför säsongen. Balansen i laget kan eventuellt vara lite förstörd efter hela 23 övergångar (10 in, 13 ut). Några större stjärnor bland nyförvärven finns inte, förutom Barry Ferguson och Kevin Phillips. Ska man nämna stjärnor får man istället se på spelare som lämnat klubben, där det inte var många som var sugna på att följa med Blackpool till Championship. Av de 13 spelarna som lämnade så var det bara Charlie Adam man fick betalt för, men £7 miljoner kan inte anses bra betalt för en sån klasspelare. Av de övriga som lämnat klubben är det antagligen David Vaughan, Paul Rachubka, Richard Kingson och Marlon Harewood som svider lite extra. Lyckligtvis har ändå kvar Ian Holloway, som antagligen får ses som allra viktigast för klubben. Med honom på ledarpositionen ska man aldrig räkna ut Blackpool, oavsett vad experter säger. Man ska inte glömma förra säsongen, då alla var övertygade om att Blackpool skulle sätta bottenrekord i antal poäng under en säsong. Ändå lyckades laget stanna i mitten av tabellen ändå fram till februari.

Två mycket intressanta lag ska alltså ta sig an varandra ikväll, och på så sätt starta säsongen 11/12. Sett ur en neutral åskådares ögon så kan en debut knappt bli bättre. En match mellan två mycket bra lag, som dessutom är helt omöjlig att förutspå är en dröm för en fotbollsälskare. Hull räknas självklart som favoriter, men det lär bli allt annat än lätt. Man ska även tänka på att detta är två lag som alltid är inblandade i målrika matcher, och framför allt i Blackpools fall så existerar inte premiärnerver, där man bara känner på varandra.

20.45 ikväll börjar matchen, och genom att välja att inte se den kan man mycket väl missa något. Att det är en fredagskväll spelar ingen roll, vem vill missa en premiär? Tyvärr har Tv4 valt att sända trav, men på länken nedan går det framåt kvällen att hitta streams som visar matchen. Väntan är över!

Streams: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=125486&part=sports

2 tankar kring ”Premiär!

    1. Tobias Hult

      Har ingen exakt förklaring, men det verkar som att det vanliga fredagstravet 21.30 prioriteras. Ibland är det svårt att förstå logiken i TV-tablåer… 

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *