Premier League 2012

2012 går mot sitt slut och de flesta har redan börjat ladda för det nya året. 2012 var ett speciellt år i fotbollens historia. Spanien vann sitt tredje raka mästerskap. Zlatan gjorde EM:s snyggaste mål och Didier Drogba avgjorde en grymt spännande CL-final. Osv, osv. Det finns mycket att gå igenom. Här ska vi dock ta det mest intressanta från det här året i Premier League.

Guldrysaren:
Säsongen 2011/2012 var redan från dag ett grymt spännande men när det drog ihop sig på allvar kunde man inte undvika att kolla på Premier League. Inför sista omgången låg båda Manchester-lagen på samma poäng (86). United åkte till Stadium of Light för att möta Sunderland medan City tog emot nedflyttningshotade QPR. Det kunde väl bara sluta på ett sätt?
Efter 90 minuter hade Manchester United vunnit ligan. Efter 95 minuter hade Manchester City tagit hem det. Efter mål av Dzeko och Aguero på övertid tog man sin första titel på 44 år.
Ett redan klassiskt slut på en mycket bra säsong.

Överraskningarna:
Newcastle stod för förra årets kanske största överraskning då man länge var med och slogs om en plats i Champions League. Man fick dock ge sig på mållinjen då man slutade femma. Under årets säsong har vi en hel del överraskningar. Den största är ändå West Bromwich som men begränsade resurser redan visat vad de kan. Med vinster mot bl.a Chelsea och Everton har de visat att de vill vara med och slåss om platserna som leder ut till Europa.
Även Everton ska nämnas som en överraskning då de har spelat en fantastiskt bra fotboll under året. Speciellt Fellaini som har burit Everton på sina axlar under stora delar av säsongen. Redan i premiären mot United när man vann med 1-0 kunde man se att detta kan bli deras säsong.

Newcastles ras:

Förra årets tabellfemma har verkligen inte hittat formen efter förra årets succe. Efter 20 omgångar ligger man på en 15:e plats och frågan är hur man ska lösa det här.Efter Alan Pardews nua kontrakt som sträcker sig över 8 år har Newcastle tappat allt. Papiss Cisse som gjorde braksuccé förra året har knappt gjort några mål alls och överlag ser det darrigt ut. Senast blev det 3-7 mot Arsenal och såna resultat duger inte för ett lag som har kvalitén att utmana uppåt i tabellen.
För tillfället har man 9 skador på spelare som vanligtvis ska spela från start och visst har det betydelse men Newcastle behöver hitta på något kvickt.

QPR:s totalflopp:
Julio Cesar, Esteban Granero, Junior Hoilett, Djibrill Cissé, Adel Taarabt. Ska ett lag med dessa lirare ligga sist i Premier League? Givetvis inte. Men så är fallet. QPR som inför säsongen storsatsade har floppat totalt och frågan är om det går att rädda. Harry Redknapp tog över efter Mark Hughes under november och i början såg det bra ut med en vinst och några oavgjorda men nu är man tillbaka på ruta ett. Förluster mot Newcastle, West Brom och Liverpool senast gör att laget fortfarande bara har en vinst under säsongen.
Julio Cesar pratade inför säsongen om att vinna Premier League. Mark Hughes pratade om Champions League. Blir det istället Championship?

Michu:
Egentligen är kommentarer överflödiga men samtidigt måste man hylla det här fyndköpet. Miguel Pérez Cuesta som han egentligen heter köptes in för en struntsumma av £2 milj. Det är 25 gånger mindre än vad Torres kostade i januari 2011. Ändå har Michu mäktat med 13 mål hittils under säsongen och frågan är om spanjoren kommer vara kvar i Swansea efter säsongen?

Detta var en del av de sakerna som har varit extra roliga, intressanta osv under året. Det finns givetvis mycket annat som borde varit med på listan men vi kan inte ta med allt på denna listan.

Därmed vill vi på Englands-redaktionen önska alla ett Gott nytt år och vi hoppas att det kommer bli ett bra fotbollsår med mycket glädje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *