Premier League genomgång del 13-Liverpool

Liverpool Football Club (The Reds) är en engelsk fotbollsklubb från hamnstaden Liverpool, bildad 15 mars 1892 och med Anfield som sin hemmaarena.

Klubben är en av Englands mest framgångsrika genom tiderna då man vunnit den engelska förstaligan 18 gånger (senast 1990) och dessutom har 5 stycken Europacup- och UEFA Champions League-titlar (senast 2005).

Liverpool hade sin absolut största storhetstid under 1970-talet och 1980-talet med 1984 som ett gyllene år då man vann Engelska ligan, Europacupen för mästarlag (nuvarande UEFA Champions League) och Engelska ligacupen.

Transfers:

In: Fabio Borini (Roma)
Ut: Dirk Kuyt (Fenerbache), Alberto Aquilani (Fiorentina), Fabio Aurelio (Gremio), Maxi Rodriguez ( Newell’s Old Boys)

Truppen:

Målvakter

Liverpool har en av ligans bästa målvakter i Pepe Reina. Tillhör en av dom bättre i världen när det gäller spel med/på fötterna. Vilket är mycket användbart i dagens moderna fotboll. Reina har räddat Liverpool under många matcher, och kommer fortsättningvis vara lika viktigt och ett givet förstaval. Bakom Reina finns Brad Jones och Alender Doni. Bredden finns definitivt hos The Reds.

Betyg:4

Försvarare

När  Daniel Agger är skadefri och därmed bildar ett mittlås med slovaken Martin Skrtel så bildar dessa ett stabilt försvar. Och med Glen Johnson och Jose Enrique som ytterbackar så är Liverpool bra defensivt, och även offensivt med ytterbackarna. Det finns bra ersättare i Martin Kelly och Jamie Carragher. Talang finns det hos Flanagan, Robinson och Coates. Om nu Agger stannar så har Liverpool ett väldigt bra försvar. Ett av ligans bästa faktiskt.

Betyg:4

Mittfältare

Med det nya spelsättet (4-3-3) som Liverpool under Brendan Rodgers skall spela så är bredden även god här. Eller vad sägs som Gerrard, Lucas, Henderson, Shelvey och Jay Spearing. Ryktas också att Swanseas Joe Allen blir klar under dagen. Det spekuleras även att man ska vara intresserade av Gaston Ramirez (Bologna). Vilket gör att mittfältet är riktigt bra. Att Lucas är tillbaka från sin knäskada betyder mycket för Liverpool. Han är viktigt på det centrala mittfältet där Gerrard kan ta ett offensivare ansvar.

Betyg:4

Anfall

Här finns det klass i Suarez, nya Borini, Carroll och nämnas bör även Downing göra då han får räknas som anfallare i och med det nya spelsättet. Sen finns det gott om talanger i dom yngre leden. Nämnas bör göras Raheem Sterling. En spelare som troligtvis kommer få en del speltid, främst i dom inhemska cuperna skulle jag tro. Men med Suarez och Borini längst som är väldigt rörliga anfallare, kommer ställa till mycket problem för alla försvar denna säsongen.

Betyg:4

Totalt

Liverpool har ett bra lag på papper. Det hade dom även ifjol, där säsongen blev allt annat än lyckat i ligan i alla fall. Man tog sig till två finaler, Ligacupen och FA-cupen, där man vann den förstnämnda. Men det är ingen tröst för supportrarna. Nyckelspelare i detta Liverpool står mellan Gerrard och Suarez. Men ska jag välja ut en får det bli Luis Suarez. Liverpools stora problem ifjol var målskyttet. Därför tror jag att Suarez kommer bli viktig och måste leverera. Men självklart är Gerrard viktig på mittfältet och Agger i försvaret.

Betyg: 16

Mål

Liverpool har bytt tränare väldigt ofta dom senaste åren. Nu har man anställt en ny ung tränare, Brendad Rodgers från Swansea. Han gjorde ett bra jobb under tiden i Swansea. Och kommer matcha in det nya spelsättet, 4-3-3, i Liverpool. Vilket har sett mycket bra ut under försäsongen. Främst gårdagens match då man besegrade FC Gomel med 3-0 hemma på Anfield.
Målet är givetvis att ta sig till Champions League, även om det inte är ett krav enligt ägarna denna säsongen. MEN Liverpool är ett lag som mycket väl kan utmana och fjärdeplatsen i ligan. Konkurrensen är hård, men det finns kapacitet i detta lag att slåss om en plats till just Champions League. Om Brendan Rodgers lyckas med sitt 4-3-3 och alla pusselbitar faller på plats, inkluderat nyförvärv, så kan man vara ett lag att räkna med. Nyckeln är givetvis att vinna fler matcher på Anfield, vilket var en besvikelse ifjol.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *