Premier League lever igen

Efter att Chelsea igår blivit det första lag som hittills lyckats slå Manchester City så lever nu Premier League i allra högsta grad. Och tajmingen kunde inte ha varit bättre, för snart så går Premier League in i den mest hektiska perioden på säsongen. Nämligen över jul och nyår. Man brukar säga lite skämtsamt att det är nu som ligan avgörs och vikten av att ha en stor och bred trupp är avgörande för hur länge man ska kunna klara sig kvar i toppstriden. Topp fem ser ut som följande att City bibehåller sin ledning trots förlusten igår med 38p på 15 matcher. Rivalen United är precis bakom med lika många matcher spelade och med 36p. En bit längre ner hittar vi Chelsea och Tottenham på tredje respektive fjärde plats. Bägge lagen har 31 poäng men Tottenham har dock en match mindre spelad! Och på femte plats så finner vi Arsenal på 15 matcher och 29 poäng.

Ser man till trupperna så bör City ha bäst chans att ta hem flest poäng med tanke på alla värvningar de har gjort. Men spelschemat är väll ändå det man bör gå efter och där är det inte alls lika klart. Såhär lyder dem fem lagens fem nästa matcher, Manchester City: Arsenal (H), Stoke (H), West Brom (B), Sunderland (B) och Liverpool (H). Inte alls ett lätt spelschema och här kommer laget verkligen att sättas på prov. Jag tvivlar på att City kan leverera fullt ut i alla matcher, det grundar jag på att en skada på en nyckelspelare skulle ställa till det rejält. Samtidigt som man har en hel del profiler i laget som har en tendens att kunna ställa till det för sig. Ska bli intressant att följa!

Manchester United: QPR (B), Fulham (B), Wigan (H), Blackburn (H) och Newcastle (B). Betydligt bättre spelschema än City och utan tvekan ett av de bättre om inte det bästa utav dessa fem topplag. United ska utan snack kunna skrapa ihop 12 poäng här och de kommer att vara behövligt. En förlust borta mot Newcastle är inte alls omöjlig, med tanke på hur Newcastle inlett denna säsong. Men ska man vinna ligan så bör man slå dem med.

Chelsea: Wigan (B), Tottenham (B), Fulham (H), Aston Villa (H) och Wolves (B). Liknande spelschema som United, en svår match och resten ganska behagliga. Chelsea som måste gå för full pott för att inte halka bort har en ganska stor press på sig. Kan bli tufft.

Tottenham: Sunderland (H), Chelsea (H), Norwich (B), Swansea (B) och West Brom (H). Ännu ett tämligen enkelt spelschema med en riktigt svår match mot Chelsea och en match som kan bli klurig i Sunderland. Men de bör bli en hel del poäng för Tottenham här och frågan är var de slutar när säsongen summeras upp. Tvåa, trea?

Arsenal: Manchester City (B), Aston Villa (B), Wolves (H), QPR (H) och Fulham (B). Ett lite småklurigt schema för Arsenal som verkligen har vaknat på slutet. City borta blir riktigt svår, sen även två London derbyn där bägge lagen kommer att göra allt för att knäppa rivalen på näsan. Jag tror Arsenal kan få lite problem med dessa lag.

Hur tror ni att de går för lagen? Lämna gärna en kommentar här nedanför!

1 tanke kring ”Premier League lever igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *