QPR – Aston Villa 1-1

Inför dagens match stod både QPR och Aston Villa på sju poänd vardera. Aston Villa har imponerat med Alex McLeish vid rodret medan QPR har spelat väldigt bra stundtals. Nyförvärvet Shaun Wright-Phillips har varit riktigt bra och med Barton på mitten har de höjt sig riktigt mycket.

Dagens match spelades på Loftus Road och Aston Villa var favoriter innan match men man var under stora delar av matchen väldigt pressade. QPR spelade väldigt bra men hade stora problem på den sista tredjedelen av planen. Barton & co kunde knappt skapa något farligt under första halvlek. Aston Villa var ännu sämre och hade nästan ingenting. Villas vassaste målchans var Bannans frispark och det säger det mesta om en ganska chansfattig första halvlek.

I andra halvlek drog Aston Villa upp tempot lite och det syntes genast att QPR blev nervösa. Det var tufft spel från båda lagen och det gula kortet syntes flera gånger. Aston Villa kunde i den 58 matchminuten ta ledningen efter en väldigt tveksam straffsituation. Armand Traore drar lite lätt i Agbonlahors tröja och engelsmannen faller väldigt lätt. Gult kort och straff blev resultatet. Barry Bannan var iskall från elva meter och 0-1 var ett faktum. Resten av halvleken handlade mest om QPR och deras jakt på ett kvitteringsmål. De hade bland annat två straffsituationer där Hutton var inblandad båda gångerna. Michael Oliver friade dock båda gångerna till QPR:s stora förskräckelse.
Men QPR fick sin kvittering till slut, den satt dock långt inne. Ett inlägg i den 91a minuten styrdes genom självmålskungen Dunne in i mål och Warnock kunde tillsammans med sina spelare jubla över 1-1.

Det blev tillslut ett rättvist resultat på Loftus Road. Inget av lagen var bättre än det andra och framöver kan det bli bra både för QPR och Villa.

Klassisk engelskt i Loftus Road. Foto: Matt Churchill

 

1 tanke kring ”QPR – Aston Villa 1-1

  1. Pingback: Helgens Premier League (omgång 6) | Fotbollsoraklet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *