Real Madrid-Atheltic Bilbao

Real Madrid-Athletic Bilbao 5-1
1-0 Benzema (13)
2-0 S.Ramos (30)
3-0 Benzema (32)
3-1 Ibai Gomez (42)
4-1 Özil (56)
5-1 Khedira (71)

Jag trodde att denna match skulle bli den svåra för Real Madrid att ta sig förbi. Athletic Bilbao brukar vanligtvis bjuda på ett bra motstånd men denna gång gick de sönder ganska direkt.

Redan i den 13 minuten satte Benzema som börjat säsongen trögt och inte kommit igång alls i ligan, 1-0 för hemmalaget efter ett misstag i försvaret i och med en framspelning av Modric som Benzema fick kontroll på och petade in i mål. Efter en halvtimme kom 2-0 i och med en fast situation, Özil tog frisparken och Sergio Ramos gjorde som han brukar göra, han satte huvudet till, även denna gång sov Bilbaos försvar. Två minuter senare kom även 3-0 av Benzema som verkade ha en bra kväll. I den 41 minuten slog Ronaldo som annars var relativt osynlig en snygg crossboll till Callejon som inte lyckas styra bollen i mål.

Bilbao hade inget anfall, de få gånger de kom fram till Casillas var skotten tama och Iker Casillas sattes inte alls på prov, inte inledningsvis i alla fall.

I den 42 minuten kom Bilbao till sitt första riktiga anfall och Ibai Gomez satte bollen bakom iker Casillas som ställde sig frågan vi alla ställde oss, vart var den som ska markera denne spelare, hur kunde han vara så ren och så fri. Efter målet öppnade sig real madrid och bjöd in Bilbao i matchen och de fick ett par riktigt heta chanser, där bland en där en Bilabo spelare var på väg att komma ensam med Casillas men försvaret hann tillbaka och det blev inget av det. Och ytterligare en bra chans fick Aduriz när han försökte nicka in en boll, men det resulterar i ett gult kort då han använde armbågarna för att trycka ner Sergio Ramos.

I slutet av den första halvleken hade Ronaldo ett snyggt skott på mål men målvakten var på den och den gick ut till en hörna som inte resulterade i något.

Real Madrid var helt klart det bättre laget i den första halvleken men bjöd in Bilbao i slutet. Benzema var i farten igen och hade utöver sina två mål två andra bra skott på mål. I slutet av första halvlek försvinner han ut ur matchbilden helt totalt. Bilbaos målvakt är den som håller Bilabo vid liv, hade det inte varit för hans insats hade det varit helt andra siffror, redan efter första halvleken.

I andra halvlek fortsatte det öppna spelet och båda lagen försökte få till mål, men det var real madrid som fick de hetaste lägena. I den 55 minuten nickade Sergio Ramos ner en boll som Ronaldo försökte få in men spelet blåstes av då det var Sergio Ramos som denna gång använde armarna för att trycka ner sin försvarare. Minuter senare, i den 56 minuten spelade Benzema fram Özil till 4-1 trots att han själv kunde ha tagit skottet i ett tidigare skede. Direkt efter målet fick Llorente en chans till att presentera sig men det gick inte vägen. Benzema fick ytterligare en chans till att fullborda sitt hattrick men Gorka i Bilbaos mål var riktigt bra. 5-1 gjorde Khedira i den 71 minuten, som förövrigt gjorde comeback efter sin muskelskada.

Benzema fick aldrig chansen att göra sitt hattrick och därmed gå förbi Higuain i målligan utan han byttes strax efter 5-1 målet ut mot Alvaro Morata, som fick uppleva ett stort ögonblick då hela stadion sjöng ”Morata, Morata”. Morata gjorde sitt bästa, var på tå och vill mycket. Han försökte hela tiden, till exempel spelade han fram till Di Maria direkt efter att han byttes in men Di Maria missade.

Båda lagen hade sina chanser de sista minuterna av matchen men matchen slutade 5-1 till real madrid. Statistiken visade att det var Bilbao som höll i bollen mest (55% vs 44%) men de gjorde inget med bollen, de passade runt men kom aldrig till skott eller några direkt farliga lägen under andra halvlek. Ett annat misstag av Bilabo var också att de inte startade med deras stora stjärna Fernando Llorente.

Real Madrid klarade ett av säsongens stora prov men galans, de lekte bort Bilbao stundtals. En spelare som jag förväntade mig mer av var Cristiano Ronaldo som inte hade sin dag alls på lördagskvällen. Han försökte men han kom aldrig upp i den nivå vi är vana att se honom i, hans skott var lama. Han verkade inte alls på spelhumör, en som dock var det var Benzema. Under den första halvleken såg han riktigt het ut och såg ut att trivas på plan. Efter den senaste tidens debatt krig Real Madrids ungdomsakademi gjorde fansen på stadion sin röst hörd klart och tydligt, in med fler egna spelare. När Callejon gick av applåderade publiken och visade sin kärlek till en av de få egna spelarna. Och som jag nämnde tidigare klev Morata in under stort jubel från fansen och hela stadion ropade hans namn. Jag håller med de, in med fler egna spelare de är både betydligt mycket bättre och ger mer till laget än vilken köpes spelare som helst i världen. I veckan väntar en svår borta match mot Manchester City, som Real Madrid är tvungna att vinna för att ta sig vidare till nästa fas.

Av: Sara Khatmi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *