Real Madrid-Celta Vigo

Real Madrid-Celta Vigo 2-0
1-0 Higuain (11)
2-0 Cristiano (PP) (67)

Efter det nästan två veckor långa avbrottet var det så dags för den spanska ligans 8 omgång. Under dessa två veckor har real madrid drabbats av det så kallade FIFA viruset och flera viktiga spelare är skadade. Marcelo är den som kommer att vara borta längst, han kommer tillbaka tidigast om tre månader, därtill är både Alvaro Arbeloa och Fabio Coentrao skadade på tre veckor. Direkt efter landslags uppehållet pratades det om att både Higuain och Benzema skulle ha fått enklare skador men båda verkade ok idag.

Real Madrid startade med Casillas, Ramos, Pepe, Varane, Essien, Alonso, Modric, Özil, Kaka, Cristiano Ronaldo och Higuain. Celta började med Sergio, Mallo, Carbal, Tuñez, Lago, Lopez, Bermejo, Oubiña, Lucas, Aspas, Krohn-Dehil.

Real Madrid startade matchen i ett högt tempo och anfallen avlöste varandra och efter den första halvleken visade också statistiken exakt hur överlägsna madridlaget var, det var 60/40 i boll innehav. Celta Vigo hade inte mycket att sätta emot Real Madrid snabba och effektiva spel. Den spelare som hade flest chanser var utan tvekan storstjärnan Cristiano ronaldo som dessvärre brände alla chanserna och man kan inte säga annat än att han inte är i form. Hade han varit i form hade han minst satt tre av alla de magiska lägen han fick i första halvlek. I den 11 minuten kom Higuain loss på sin kant och drog iväg vad jag såg som ett inlägg mot en fristående Kaka men han lyfte bollen kyligt över målvakten Sergio. Higuain var för övrigt den bästa spelaren i matchen, han var överallt och otroligt delaktig i spelet. Kaká som under den senaste tiden vaknat till liv, var också bra och ville mycket och gjorde en hel del bra saker, många geniala passar och löpningar. Varför han byttes ut är för mig ett stort frågetecken, Om någon tycker jag att Modric borde ha varit den som lämnat. Istället för Kaká kom Di Maria in, han var som vanligt otroligt bra.

I andra halvlek drog madrid laget ner på tempot och effektiviteten men förlorade för det inte övertaget. Även under den andra halvleken hade Cristiano mer än ett dussin chanser han borde ha förvaltat bättre eller i alla fall gett passar till andra som stod bättre till. Men mycket väntat var han självisk och ville göra spektakulära saker istället för att göra det enkelt. I den 67 minuten drogs Mesut Özil ner och han fick en straff. Självfallet tog Ronaldo hand om satte den kylligt bakom målvakten. Snyggt. Allt som tiden gick kom Celta Vigo mer och mer in i matchen och hade en hel del bra anfall. Runt den 70 miunuten visade Iker Casillas upp sig på stuva linan när han först försöker ta ett skott men den glider honom ur handskarna men han befinner sig på linjen och får inte röra bollen med händerna så han börjar utespelare. Jag tyckte att han tog på bollen innanför sin linje men domaren höll inte med och han fick ett gult kort. Utöver detta var Iker riktigt bra idag och tog flera viktiga skott. Strax innan matchen var över visade Santiago Bernabeu publiken vem som är deras absoluta favorit kapten och målvakt när hela stadion sjöng ”Iker Iker” i kör. Mäktigt!

Callejon kom in istället för Özil i den 75 minuten och var het. Han hade direkt ett skott på mål som inte var så långt ifrån 3-0. Han gjorde ett riktigt bra inhopp och visade att han kan bidra med mycket. Jag tycker personligen att laget såg mycket bättre ut med honom på plan än med Özil, det var ett mer anfallsglatt lag vi såg. I den 85 minuten utgick kvällens bästa spelare, Higuain och Benzema fick åtta minuter. Han hade två skott på mål, ena var offside den andra fick utanför.

Real Madrid tog en viktig seger i kampen mot Barcelona. På onsdag väntar en ny match i Champions Leauge mot Bourssia Dortmund på bortaplan. Jag hoppas att Real Madrid startar med samma uppställning som idag, mittfältet var lagets absolut bästa lagdel och gav försvaret det stöd man behöver nu när laget saknar många av sina ordinarie backar.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *