real madrid-deportivo 5-1

Real Madrid- Deportivo 5-1

Ricki (15) 0-1 , Cristiano Ronaldo (22) 1-1, Di Maria (38) 2-1, Cristiano Ronaldo (43) 3-1, Pepe (65) 4-1, Cristiano Ronaldo (83) 5-1

Real Madrid började överraskande utan Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa. Man flyttade ut Ramos ut på kanten och Varane fick agera mittback med Pepe. Det visade sig vara ett misstag. Ett annat var att sätta Khedira som enda defensiva mittfältare. Det gick så där för den tyska spelaren.

Som jag förutspådde innan matchen saknades tryggheten bakåt som behövs för att laget ska våga lyfta fram spelare utan Xabi Alonso och Sergio Ramos i mitten. Det var inte många spelare som vågade gå framåt. Anfallen bestod i praktiken av tre spelare Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo och Higuain. När väl inlägg kom fanns det ingen som mötte då ingen vågade ta sig fram. Xabi Alonso behövs på plan, han spelar en så pass stor roll för sitt lag.

Bakåt var det problem mellan Pepe och Varane, Sergio Ramos kändes inte lika tryggt ute på kanten. Det var länge sen han spelade på den kanten och han har glömt och vant sig vara i mitten. Hans säkra brytningar, inlägg och spel inåt i banan som vi vant oss att se från Ramos fanns inte alls. Han känns betydligt bättre i mitten. Han sa själv efter matchen att han känner sig mer hemma i mitten. Varane och Pepe stod för misstaget som ledde till Deportivos 0-1 mål.

Depor kändes ofarliga och hade inte ett endaste anfall fram till den 15 minuten när Ricki kom igenom och satte 0-1 till borta laget. Real Madrid satte fart först efter det och anfallen blev allt mer intensiva och allt som tiden gick farligare. Di Maria bröt igenom gång på gång och hans inlägg från kanten var super bra men det fanns som sagt ett problem, det fanns ingen i straffområdet som mötte.

Till slut efter sju minuter, i den 22 minuten kom 1-1 när Di Maria blivit fälld i straffområdet. Straffen satte Cristiano Ronaldo säkert. Enligt svensk media hedrade Cristiano Ronaldo den döda pojken Alonso Ezquerra när han sträckte armarna upp i luften efter sitt mål.

Real Madrid tog över allt mer och jagade intensivt ledningen. I den 38 minuten satte Di Maria ledningsmålet när han nickade in bollen. Strax innan halvtid, i den 43 minuten satte Cristiano Ronaldo 3-1 när han nickade in bollen i mål.

Direkt i andra halvlek byttes Khedira ut mot Kaká. Han var het, men för het. Han saknade kyla framför mål men han satte sina medspelare i bra lägen och ville mycket. Ett mycket positivt besked från en spelare som det inte gått så bra för. Lägen avlöste varandra genom hela andra halvlek men problemet med att ingen mötte inläggen fortsatte och Real Madrid spelarna var nästan konstant två på de inlägg som kom.

I den 63 minuten nickade Pepe in 4-1 när Xabi Alonso drog en frispark in framför mål, där mötte Pepe med skallen. 5-1 kom i den 83 minuten när Kaká drogs ner och kvällens andra straff var ett faktum. Cristiano Ronaldo fullbordade sitt hattrick när han satte den kyligt.

Real Madrid tog en viktig seger och tre viktiga poäng i kampen om att återhämta sig från den otroligt svaga inledningen på säsongen. Det var en okej insats inte mer. I veckan väntar både Ajax på bortaplan och till helgen väntar ett av säsongens viktigaste matcher, El Classico. Den är Real Madrid illa tvungna att vinna och för att göra det krävs en betydligt bättre insats från alla spelare och att laget känner trygghet ute på plan och vågar gå framåt med spelare. Det saknades igår.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *