Real Madrid- Manchester City

Real Madrid-Manchester City 3-2
0-1 (Dzeko, 68), 1-1 (Marcelo, 75), 1-2 (Kolarov, 84), 2-2 (Benzema, 86) 3-2 ( Cristiano Ronaldo, 90)

Mourinho chockade en hel värld med att i en match så viktig som denna mot Manchester City där det gäller att få en så bra start så möjlig på gruppspelet lämna en av världens bästa mittbackar ute på bänken för att ge plats åt en 19 åring utan erfarenheter, det var också det som kom att bli en kvällens misstag. Men vilken match det blev! Och stundtals fick vi se Real Madrid faktiskt spela bra igen. Och kanske viktigast av allt Cristiano Ronaldo har slutat vara ”ledsen”…

Mourinho valde att starta med Casillas, Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo, Khedira, Alonso, Essien, Di Maria, Higuain och Cristiano Ronaldo. City började med Hart, Clichy, Kompany, Nastasic, Maicon; Y.Touré, Barry, Javi García, Nasri; Silva y Tévez.

Real Madrid tog kommandot direkt och Higuain hade ett par riktigt bra lägen och Cristiano hade också ett par chanser men Hart stod upp bra mot allt som kom emot honom. City försvarade sig samlat och det var inte mycket som kom förbi deras kompakta försvar, anfallsmässigt var de rätt så tama, under första halvlek hade de inte mer än 4-5 målchanser totalt. Det för att Mourinho placerat tre defensiva mittfältare mitt på plan och med den klass två av de höll så var det inte mycket som kom förbi. Real Madrid var så bra att Citys tränare fick tänka om och tog ut Samir Nasri och tog in en mer defensiv spelare i Kolarov.  

Andra halvlek fortsatte som den första slutade med real i förarsättet men City jobbade sig in i matchen och anfallen blev allt hetare och allt längre. Tillslut som jag förutspådde kom 0-1 och jag hade även rätt om att det var centralt målet kom ifrån, Real Madrids stora svaghet. I minut 68 satte Dzeko 0-1. Tidigare i andra halvleken hade han ersatt David Silva. Efter målet tog City över totalt och hade flera riktigt heta avslut på mål och satte Casillas på prov ett flertal gånger. Men matchen kom också igång på riktigt efter 0-1. Real Madrid började anfalla på riktigt och slutade lala runt och skjuta sina omöjliga skott på mål. I den 75 minuten, 6 minuter efter 0-1 målet drog Marcelo iväg ett skott som gick rakt in i mål. Matchen svängde fram och tillbaka och båda lagen hade heta chanser men det var City som igen tog ledningen genom Kolarov i den 84 minuten. Men Real Madrid hade inte gett upp, två minuter senare replikerade Benzema med säsongens första mål (!) och i den 90 minuten så kom det som alla Real Madrid fans väntat på, Cristiano Ronaldo gjorde 3-2 och inte nog med det, herrn firade (!) han är inte längre ”ledsen” eller nu vad hans problem var…och Mourinho var totalt galen när han firade målet.

Jag tvivlade på att Real Madrid skulle ta mer än ett poäng i denna match om ens det, jag var hundra på att misstagen skulle komma, men de visade prov på något jag inte sätt sedan förra säsongen, laganda, kämpaglöd, en vägran att ge upp. De spelade mot ett av världens bästa fotbollslag och de gjorde det bra, de behöver dock vässa skärpan framför mål, den är ickeexisterade för många spelare. Alldeles för många lägen missades.

Många skulle säga att matchen ändrades när Benzema och Modric kom in med jag håller inte med om detta, båda gjorde helt ok insats. Modric bättre, Benzema var icke existerande mer än vid det viktiga 2-2 målet. Jag hade hellre behållit Higuain på plan, han är mer i form och bättre anfallare enligt mig, men det är bara min åsikt.

Och det som upprörde mig mest med denna match, Sergio Ramos på bänken. Varför? Hur kan man i en match i Champions leauge mot ett så bra lag som City, när laget är med i dödens grupp och behöver få en så bra start på turneringen så möjligt kan man börja testa en spelare som inte spelat förut, 19 år och oerfaren. Jag tycker att det är absolut fel läge att testa en spelare och det på bekostnad av världens bästa mittback. Och mot de anfallare som City har. Idag hade Varane tur, som hade flera bra spelare som städade upp efter honom, flertal gånger såg jag Alvaro Arbeloa ta sig in i mitten för att hjälpa honom. Men jag hoppas att detta var första och sista gången Real Madrid spelar utan Sergio Ramos, för det går inte att undkomma att både 0-1 och 1-2 kom genom mitten där just en viss oerfaren och ung spelare stod. Min personliga åsikt är att Mourinho som jag inte har speciellt mycket respekt för eller gillar speciellt ibland inte är riktigt klok, vad är näst? Ta bort Casillas? Eller Xabi Alonso? Ingen annan tränare skulle göra så här i en sån viktig match. Det är en sak att testa en spelare i en liga match mot Celta Vigo, men i champions leauge mot en så bra motståndare? Då är man lagom galen…. som sagt min personliga åsikt och jag har full respekt för de som avgudar allt han gör…

Det andra stora frågetecknet för mig är Essien. Vad gör han där överhuvudtaget? Och varför fick han spela? Han var värdelös, Trög, det var inte många passar som gick till rätt adress och hans agerande var bara klumpigt…jag hade heller sett Özil på plan hela matchen. Och kanske ännu viktigare, jag hade behållit Esteban Granero, han är tusen gånger bättre än vad denna Essien som alla hyllar kors och tvärs.

Real Madrid vann till slut med 3-2 efter en insats som var stabil trots en hel del knäppa uttagningar i startelvan. Lagandan och viljan att jobba och vägran att ge upp var tillbaka i laget, Benzema gjorde sitt första mål, vilket var på tiden och Cristiano sitter inte i omkläningsrummet och gråter efter detta… men frågan är, kan de ta med sig det de gjorde mot City? Till helgen väntar match i ligan och där gäller det för Real Madrid att fortsätta leverera så här, men dock med Ramos, Higuain och Özil på plan. 

 

Av: Sara Khatmi

1 tanke kring ”Real Madrid- Manchester City

  1. Abbe

    Higuain är inte bra. Briljerar i mindre viktiga matcher. Försvinner oftast mot topp lagen. Ramos däremot min broder. Mourinho utgick från Sevilla matchen då Ramos uppenbarligen gick emot tränaren. Men…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *