Real Madrid-Manchester United 1-1

Real Madrid-Manchester United 1-1
0-1 Welbeck (20)
1-1 Ronaldo (30)

Igår kväll var det dags för matchen som på förhand kallades årets match och Mourinho sa inna matchen att detta var den matchen som alla väntat på. Men levde matchen upp till förväntningarna? Nja…den gick inte hela vägen för mig.

Jag sa på förhand att matchen skulle bli som den emot Barcelona för ett tag sen, och det blev den, fast lite mer anfallsglatt och mer öppen fotboll än mot Barcelona. Det var i praktiken spel mot ett mål genom hela matchen. Manchester United fick inte tag på bollen och de gånger de fick tag på bollen tappade de den och Rooney som jag trodde skulle bli den som skulle bli en av de stora stjärnorna på plan var en skugga av sig själv, han missade de enklaste passarna. Istället blev David de Gea den stora hjälten för Manchester United och jag såg framför mig efterträdaren till Iker Casillas både i landslag och real madrid, hans räddningar var av världsklass, den dagen (må den aldrig komma) Iker Casillas bestämmer sig för att lägga av har vi i David de Gea den perfekta ersättaren till San Iker.

United var fantastiska under de inledande tio minutrarna och var det lag som höll i bollen och skapade hot mot real madrids mål. Men allt som tiden gick tappade de sitt spel och backade allt mer hem och gick på kontringar. Trots att real madrid var det lag som allt mer tog över spelet så var det United och Welbeck som tog ledningen i den tjugonde minuten. Rooney slog hörnan som Welbeck mötte med pannan och den gick in i mål, efter matchen anklagade Mourinho Sergio Ramos för målet. Real Madrid vaknade till liv efter målet och satte fart på sina anfall, direkt efter målet hade laget några av sina bästa chanser på att göra mål. I den 30 minuten så kom målet när Ronaldo mötte Di Marias inlägg med huvudet. Efter 1-1 målet satte United äntligen lite fart på sina anfall och satte Diego Lopez på prov, Både Van Perice och Rooney hade varit sitt försök. Strax innan halvtid fick Ronaldo två chanser men inget av de överlistade Mancheter United fantastiska målvakt.

I den andra halvleken var matchen om möjligt ännu mer öppen och båda lagen hade sina chanser. Direkt efter att matchen kommit igång igen hade Welbeck en ypperlig chans att åter ta Manchester United till ledning men Coentrao lyckades komma till undsättning. Jones hade minuten senare en fantastisk chans när han satte huvudet till Rooneys hörna men den gick över. Efter dessa chanser tog real madrid över igen och satte fart, Dea Gea sattes på prov gång på gång och han visade varför han i mina ögon är real madrids kommande storstjärna, allt han gjorde var perfekt. I den 71 minuten hade Manchester united matchen absolut bästa chanser, först tog Van Percie ett skott efter att ha fått en passning av Rooney men den räddade Diego Lopez, han lämnade dock retur och åter igen försökte Van Percie, denna gång lyfte han bollen och den var på väg in i ett öppet mål, precis på mål linjen såg kom Xabi Alonso till räddning och sparkade undan bollen, real madrid ska vara Alonso evigt tacksamma att de inte hamnade i underläge i det läget. Efter detta slog matchen av i fart och matchen tappade i intensitet även om båda lagen hade en del skott på mål var inget av de riktigt heta eller tillräckligt bra för att överlista någon av målvakterna. Något av de mest intressanta sakerna med matchen var domaren som gjorde flera misstag, för det första missade han missade en straff, den skulle Di Maria ha haft, han missade en solklar utvisning på Varane när han drog ner Welbeck, och i den 93 minuten dömer domaren hörna till United men de får aldrig ta den för domaren blåser av. Jag har aldrig varit med om något sånt här, är det dömt hörna ska laget ta den sen blåser domaren av matchen, inte ska domren blåsa av när han precis dömt hörna.

Matchen var i sin helhet som jag förväntade mig, resultatet likaså. Nu väntar en svår borta match i underläge i ett av de stadion som är mest svårspelade,United kan sitta tillbaka och behöver inte anfalla, de har ju övertaget. Real Madrid har satte sig i en position där de på loppet av en vecka ska spela två svåra matcher på två svåra arenor, båda matcherna i underläge. Jag tror inte Real Madrid tar sig vidare från Champions leauge, inte i år, deras form har varit allt för svajigt, alldeles för få spelare är i form och målvakten är under all kritik då han i alla matcher han spelat för Real Madrid släppt in minst ett mål, gör han det mot Barcelona och Manchester United är det kört.

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *