Real Madrid: Mourinho,Casillas och Ronaldo

Sedan början på säsongen har Real Madrid varit oigenkännliga. Förra säsongen var de överlägsna på alla sätt och viss och de spelade helt fantastiskt och de flesta var i form. I år är stora delar av laget ur form och på bänken sitter en tränare som inte längre vill vara där, han sitter mest och tjurar, ser arg ur och inte mist skapar kontroverser dag ut och dag in.

På tal om tränaren blev han igår för andra matchen i rad utbuad av publiken när han klev in på banan och Iker Casillas möttes av stort jubel. Mourinho börjar bli allt mer hatad i madrid och allt fler börjar nu kräva att han lämnar. Han har delat in publiken i två delar, de som kallar Mourinistas, som inte gillar Real Madrid laget utan står vid Mourinhos sida, sen finns det de andra, de som precis som jag älskar sin Casillas som inte tänker glömma allt han gjort för laget, allt han står för och allt han gett detta lag för att han inte är i 100% form. Jag personligen ser inte hur Mourinho överlevt så länge som han gjort och tror att han lever på övertid just nu. Vilken annan tränare som helst hade med de hemska resultat som Real Madrid presenterat i år varit borta sedan länge, ett sånt exempel är Fabio Capello som vann titlar och hade fantastiska resultat men fick lämna. Mourinho kommer med 100% säkerhet att lämna laget i sommar om inte tidigare, han vill inte längre vara där det såg vi igår. Han var arg, förbannad och vid ett tillfälle blev han så arg att han reste sig tog en boll som han dundrade med all kraft ner bollen i spelartunneln, det är inte en tränare som trivs med sitt jobb och det kanske allra viktigaste, han satt och tjurade genom hela matchen han hade inget intresse av att leda sitt lag. Det är ingen tränare som har harmoni och när han beter sig som han gör påverkar det laget.

Till gårdagens match då, Real Madrid var tvungna att vinna och de hade redan innan starten en uppförsbacke då de låg under från den första matchen mot Celta Vigo. Real Madrid tog direkt tag i matchen och var det bästa laget i alla fall under den första halvleken. Det var spel åt ett håll och det skulle dröja mycket länge innan Iker Casillas fick känna på bollen. Redan i den andra spel minuten satte Ronaldo 1-0 till hemmalaget. På Arbeloas inlägg satte Ronaldo bollen i mål. Ett mycket snyggt mål, men egentligen ogiltigt då det fanns två bollar på plan, domaren skulle ha blåst av för detta. Real Madrid hade som sagt hand om allt spel i den första halvleken, 2-0 kom i den 24 minuten återigen signerat Cristiano Ronaldo. Efter dryga halvtimmen blev Xabi Alonso hälld och fick i samma veva motspelarens knä i nacken, han fortsatte spela men i halvtid klev han av. In kom Angel Di Maria. Men Real Madrid gjorde som de har en vana av att göra nu för tiden, kollapsade ihop totalt. Det var inte samma lag som klev av banan som klev på igen efter paus. Dominansen var bortblåst, de kunde inte sätta några passar och de fick inte igång några anfall alls. Celta Vigo kom in i matchen och började dominera, de fick en del målchanser, trots att en del var riktigt farliga så briljerade Iker Casillas i mål. Han var sig själv igen, stod rätt, tog rätt beslut och visade att han är världens bästa målvakt. Allt som tiden gick blev Celta Vigos anfall allt farligare inte mist efter att Ramos fått sitt andra gula kort för en hög spark, otroligt konstigt beslut då Ramos fälls, tappar balansen och ramlar, och hans ena ben åker upp. Samtidigt som det sker drar Ramos med sig sin motspelare som olyckligt får Ramos fot i hakan. Otroligt billigt kort måste jag säga, fast det kan bli ännu värre, Ramos sa saker till domaren som han inte borde ha sagt och nu hotas han med 4 matchers avstängning utöver den match han redan är avstängd från. I den 87 minuten satte Ronaldo till slut 3-0 målet som tog Real Madrid vidare till kvartsfinalen där Valencia väntar. Han fick en pass från Higuain och även om Higuain fanns på en bra position för att sätta bollen i mål gick Ronaldo själv och satte bollen i den närmaste stolpen. Innan matchen var över fick Real Madrid in även 4-0 signerat Sami Khedira. Domaren gjorde en väldigt dålig insats, först säger han offside på Ronaldo som stod flera meter online och var inte i närheten av offside. Sen var det korten, de flög upp mot spelare som inte ens varit delakiga i något, som när Ramos fick sitt första gula kort. Han fick ett kort och sen får Arbeloa också ett kort, på repriserna finns inget som tyder på att Arbeloa varit inblandad i något.

Efter matchen visade Ronaldo stöd för Mourinho och bad folk sluta hata Mourinho, frågan är om det hjälper, Mourinho har gett sig in i krig med självaste själen av madridistas och ska han leka får han leken tåla. Problemen i Madrid är större än bara Mourinho. Förra året var stora delar av laget i form, i år är nästan ingen i form. Inte ens Ronaldo är i form. Säg vad du vill om Ronaldo, men han är inte sig själv förra året vid detta lag hade han gjort över 30 mål om jag inte missminner mig, nu står han där och har inte ens gjort 20 mål, han missar ofantligt många chanser, kolla bara i matchen mot Malaga innan jul. Idag i Madrid är han allas hjälte och folk ville ge honom Balon de oro..han spelade en bra match mot Celta Vigo..ett bottenlag i la liga..det är ett krav att han ska vara bra mot detta motstånd. En bra match mot Celta Vigo är inte något spektakulärt, kom tillbaka när han gjort hat trick mot Atletico Madrid, Barcelona eller Valencia så kan vi prata om att han förtjänar Balon de oro.

Någon som däremot börjat återhämta sig från sin dåliga form är Iker Casillas. Han har fått utstå mycket skit från Mourinho i all onödan men han har svarat och igår var han magisk, det var den gamla San Iker som vaknat till liv. Nu kan inte ens Mourinho säga något. Mourinho är den enda i världen som inte anser att Iker Casillas är världens bästa målvakt, under de senaste dagarna har Casillas fått hämta upp TVÅ priser som visar på hans storhet och ändå envisas en viss man om att Adán som inte ens spelat i Real Madrid innan denna säsong är bättre, det är en förolämpning mot en av Real Madrid och Spaniens allra mest älskade och avgudade spelare. Säg Neur eller Buffon och det är acceptabelt men Adán? Det var ett slag i magen på alla i Spanien och speciellt när Mourinho på självaste julafton går och säger att han inte anser att Iker Casillas är viktig för Real Madrid. Iker Casillas är så bra att till och med Barcelona fansen vill ha honom trots att han i varenda cell i sin kropp är madridista och står för det som de anser sig hata. Det är ett fantastiskt tecken på hans storhet.

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *