Real Madrid och Casillas

I onsdags hände det som inte fick hända, det som alla Real Madrid fans drömde mardrömmar om, Iker Casillas, mister Real Madrid himself är skadad och värst av allt var att det var hans egen lagkamrat Alvaro Arbeloa som orsakade skadan genom att sparka sin målvakt i en situation då de båda ville rensa bollen. Tiden för skadan är den värsta tid som finns, hela säsongen står och väger och nu saknas den absolut viktigaste spelaren i laget.

Idag börjar chocken lägga sig i Real Madrid lägret efter beskedet att Iker Casillas, mister Real Madrid, den viktigaste spelaren i laget kommer att vara borta i upp till tre månader. Hade det varit i oktober/november hade det varit ok, då hade han varit tillbaka i form inför en av de viktigaste tiden på året, då allt avgörs. Nu kommer han att missa hela denna period och Real Madrid står inför tre möten mot Barcelona som är en maskin utan dess like i år och två svåra möten mot Manchester United och det med en målvakt som är allt annat än bra. Jag har stor respekt för Adan men han är inte bra, när han spelat har det inte gått så bra, de senaste fem matcherna han spelat har han släppt in sex mål, tre mot Malaga, två mot Celta Vigo och ett mot Valencia, plus att han mot Real Sociedad gjorde en av de absolut idiotiska tacklingarna en målvakt kan göra. När motståndet var enklare var det helt ok, då höll han men problemet är att mot bBrcelona och United väntar flera av världens bästa fotbollspelare, Iniesta, Xavi, Messi och allt vad de heter, mot de har jag svårt att se Adan hålla. Adan är gjord för att vara Real Madrids Pinto, backupen till cupmatcherna och har aldrig varit och kommer aldrig att bli en första målvakt, det finns inte i honom tyvärr. Han har inte gjort det bra när han fått sina chanser, han är ingen Casillas. Nu verkar det som om Adán inte alls kommer att spela utan Real Madrid väljer att köpa in en målvakt, Sevillas andra målvakt Diego Lopez, en spelare som inte inte ens platsar i Sevilla och köptes bara för att täcka upp ifall deras målvakt skulle skadas. Jag har inte sett Diego Lopez agera på länge men det jag minns är en målvakt som är helt ok, men inte något mer. Det mest patetiska i hela soppan är att Mourinho för ett par veckor sen sa att Adan är bättre än Casillas och satt i presskonferensen och grät ut, han menade att Adan förtjänade en chans och att fansen var orättvisa, nu när det kommer till kritan, när det är dags för tränaren att verkligen visa att han tror på sin kära Adan, då springer han till transfer fönstret och köper en målvakt..

Saknaden efter världens bästa målvakt och kaptenen för laget kommer att bli stor. Saknaden av den trygghet och säkerhet som Casillas erbjuder sitt lag kommer att bli för stor. Real Madrid kommer att förlora alla tre matcher mot Barcelona och de två mot Manchester United, Real Madrid är inte redo. Mot Valencia i ligan gick det bra men nu är det annorlunda, den som förlorar åker ur, det förändrar allt. Manchester United kommer att ställa upp med det bästa de har och de kommer att gå in med inställningen att de ska vinna detta, samma med Barcelona, Real Madrid å andra sidan kan inte ställa upp med det bästa som de har, inte på målvaktssidan i alla fall. Det som kanske är ännu värre är att i det första mötet mot Barcelona saknas Sergio Ramos, Coentrao, Di Maria, Pepe och Ronaldo är ett kort från att missa returen, på hemmaplan står de utan flera av de bästa spelarna i laget och på bortaplan kan de stå utan sin bästa målskytt.

Jag är ett Real Madrid fan och vill alltid tro på mitt lag och att de klarar vilka prov som helst oavsett om provet heter Fc Barcelona, Bayern Munchen eller Manchester United men jag ger mig denna gång, det kommer inte att hålla inte i år. Hela säsongen har laget varit en enda röra och problemen har löst av varandra, det finns inte mycket som har stämt för laget i år. Mourinho har varit en stor del i problemen med hans attityd och arrogans, men ingen av spelarna har varit i närheten av den form som de var i förra året, med undantag för Ricardo Carvalho som faktiskt varit bra när han spelat. Vi möter Barcelona som i år varit rena rama maskiner, de förlorade sin andra match för säsongen för ett par veckor sen, de är som bulldozers som kör över allt de möter och Real Madrid kommer inte att vara annorlunda. Manchester United har varit bra hela säsongen och visar inga tecken på att formen ska vara på väg ner. Det är bara att inse säsongen är över och i år kommer inte Real Madrid att ta några titlar, det ska större mirakel till för att det ska ske, ligan är över sedan länge och i cupen och Champions Leauge väntar två omöjliga möten. Laget får helt enkelt spela ut denna säsong och ta nya tag inför den kommande säsongen utan José Mourinho.

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *