Real Madrid Real Zaragoza

Real Madrid-Real Zaragoza
0-1 Lafita (10)
1-1 Kaká    (31)
2-1 Cristiano (48)
3-1 Özil (55)

Real Madrid ställde upp med Casillas, Antilop, Pepe, Carvalho, Marcelo, Granero, Kaká, Alonso, Özil, Cr7 och Benzema. Nästan samma lag som mot Barcelona i onsdags, med undantag för Antilop, Carvalho och Higuain.

Efter 2-2 mot Barcelona var det dags för Real Madrid att ta emot Real Zaragoza som ligger sist i ligan. Botten mot toppen. Jag tror att real madrid gick in i matchen med idén om att det här skulle blir en enkel match, för de började matchen ganska lamt och det tog tid innan de vaknade upp och började spela. Zaragoza började piggt och hade matchens första chans redan efter 15 sekunder. Det skulle dröja tre minuter innan Real Madrid fick sin första chans. Det var när Cristiano fälldes. Han tog den själv och den gick precis utanför.

Real Madrid hade många slarvfel, de tappade bollen för enkelt. Men trots det hade de ett övertag över sina motspelare. I den sjätte minuten gav Marcelo en fin passning till Benzema framför mål men han lyckades inte styra den i mål. Tre minuter senare fick fransmannen ytterligare en fantastisk chans när Cristiano gav honom en öppnande passning framför mål men återigen misslyckades Benzema att styra bollen i mål. I kontringen som följde efter den chansen gjorde Zaragozas Lafita 1-0 mycket orättvist med tanke på hur matchen var.

Real Madrid hade störst bollinnehav men de gjorde inget med det. De passade runt och runt men man hade svårt i den sista tredje delen av planen. Det blev inga direkta farliga målchanser. I den tjugoandra minuten såg vi en fin sekvens av Marcelo och Kaká när de passade sig igenom Zaragozas försvar, men Marcelo lyckades inte få kontroll på bollen och målvakten fick en hand på den och skickade ut den till hörna. Tre minuter senare fick Real Madrid en frispark som Cristiano tog och Kaká var inte många millimeter från att kvittera för hemmalaget.

Med tiden blev Real Madrid allt farligare framför mål och vi fick se riktigt heta målchanser. I den 29 minuten misslyckades Marcelo med ett inlägg men bollen hamnade framför fötterna på Kaká som sköt iväg ett skott men den gick återigen strax utanför. Han skulle få sin revansch två minuter senare när han fick en underbar passning av Carvalho och satte den bakom målvakten. Det var rätt person som fick göra målet med tanke på hur aktiv han var. Han var den som var närmast målet under den första halvleken för Madrid laget. Efter målet började båda lagen att spela ut. Det blev chanser åt båda hållen fast ingen hade riktigt heta lägen. Första halvlek var ganska händelselös. En av de mest aktiva spelarna på plan för de vita var Esteban Granero.

I den andra halvleken startade Real Madrid i ett högt tempo. Man var mer aktiva och aggressiva framför mål. De fick direkt en farlig chans genom Kaká. Han fälldes på straffpunkten men det blev ingen straff. I andra situationen slog Marcleo in en boll framför mål men ingen av spelarna nådde den. Tre minuter senare, i den 48 minuten gav Özil en passning framför mål till Cristiano som inte gjorde några misstag, 2-1 till Real Madrid. Mycket rättvist med tanke på vilket övertag de hade. I den 54 minuten slog Kaká in en boll framför mål men återigen hann ingen till den. En minut senare gjorde Özil 3-1 till Real Madrid. Kaká stod för passningen. Allt eftersom tiden gick spelade Real Madrid ut allt mer och vågade sig också på en del kombinationer. Till exempel så försökte CR7 passa Marcelo på insidan av hans försvarare men brasilianaren kom aldrig runt.

Efter dryga en timme gjorde Real Madrid sitt första bytte, Xabi Alonso mot Lassana Dierra. Xabi Alonso försvann direkt ner i tunneln och Mourinho hann bara sträcka fram en hand innan spelaren försvann. Kan han ha blivit skadad? Sex minuter senare gjorde de sitt andra bytte, ett lite mer självklart bytte. Kaká gick av och José Callejón kom in. När Kaká klev av sa kommentatorn ett par ord som jag verkligen tycker stämmer. Kaká gjorde en bra match med tanke på hans nivå. Man kan inte jämföra den här Kaká med den gamla som spelade i Ac Milan. Han kommer nog aldrig att komma upp i samma form igen, men han tillför fortfarande fantastiska saker till laget. Idag var han aktiv i anfallen under de 66 minuter han fick, han gjorde 1-1 målet som tog hans lag tillbaka in i matchen och han stod för en assist. Han var delaktig i två av kvällens tre mål och han var den spelare som under den första halvleken hade flest chanser att göra mål. Jag tror inte att man kan begära mer av en spelare.

Allt som matchen gick backade Real Madrid hem och Zaragoza flyttade fram sina positioner och kom iväg på en hel del anfall. En av de farligaste var i den 70 minuten när Postiga kom loss och fick iväg ett fantastiskt skott som Casillas styrde ut till hörna. Två minuter dessförinnan hade målskytten Lafita också haft en chans att göra mål men den gick strax utanför.

I den 71 minuten gjorde Mourinho kvällen sista byte. Benzema mot Higuain, ett byte som också var väntat. Något som däremot inte var väntat var Benzemas insats, han hade en hel del fina chanser i första halvlek men det var också allt. Han var rätt så osynlig. I den 75 minuten kom Cristiano loss från sin försvarare Obradovic och kom ensam med målvakten Roberto som han också lyckades göra bort, Cristiano fick bollen för långt ifrån sig, men han hann till bollen först men Obradovic kom in i duellen alldeles för sent och fällde portugisen. Det blev ingen straff. Det var en solklar straff för mig. I den 77 minuten hände något som jag dessvärre inte uppfattade. I någon situation skadade sig Marcelo. Han spelade klart matchen men det var uppenbart att den brasilianske backen inte var ok. Frågan är bara hur seriös skadan är.

Real Madrid dominerade matchen precis som man skulle trots den tröga starten. Lagets seger var aldrig hotad, även när de låg under. Det var de som hade de hetare chanserna och det var ingen tvekan att kvitteringen och ledningsmålet skulle komma. Granero stod för matchens riktiga överraskning, han var pigg och aktiv och tog verkligen för sig under hela matchen. Mycket roligt att se den förra Getafe spelaren så pigg och aktiv. Det tråkiga för madrid laget är skadorna på Marcelo och troligtvis även Alonso. Det är två viktiga pjäser i laget, att förlora de båda kommer att göra det svårt för laget nästa helg.

Av: Sara Khatmi

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *