Real Madrid vann – Barcelona spelade oavgjort.

Real Madrid tar serieledning.

Igår spelades fyra matcher från den spanska ligan, fyra riktigt stora matcher. Barcelona hade en ganska ”lätt” match om man ska säga så inför matchen mot Sociedad, men bollen är rund och precis vad som helst kan hända. Barcelona tog ledningen via assistkungen Xavi Hernandéz. Två minuter senare så var det Césc Fabregás tur att göra mål. Efter 0-2 redan efter 12 minuter så trodde många på att Barcelona skulle köra över Real Sociedad, men icke sa nicke. I den andra halvleken så kom Real Sociedad tillbaka med en otrolig vändning mot världens bäste fotbollsklubb, Agirretxe gjorde 1-2 i den 59:e minuten och gav fansen ett litet hopp. Precis som Barcelona gjorde dem mål igen efter att ha gjort mål två minuter innan. Denna gång var det Griezmanns tur att göra mål. Mer än så blev det inte, Real Sociedad gjorde en jätte insats mot Barcelona. Nu hade Real Madrid möjligheten att få fler poäng än Barcelona, fast en enkel match blev det inte heller för Real Madrid.

Real Madrid mötte Getafe, vilket betydde att det var ett Madrid-derby. Getafe, som jag gillar att kalla Real Madrid B hade flera chanser mot Real Madrid. Efter de första 45 så stod det 1-1, målen gjorda av Karim Benzema och Miku. Getafe visade en fotboll som nästan ingen klubb i Spanien vågat visa mot Real Madrid eller Barcelona. Direkt när Getafe fick bollen så öste dem med spelare upp på plan. De flesta ”mindre” klubbarna spelar hellre en lite mer defensiv uppställning. I den 59:e minuten blev Cristiano Ronaldo fälld utanför straffområdet men efter en domarmiss så blev det straff för Real Madrid och då levererade Cristiano. 2-1 stod resultatet i nuläget.

9 minuter senare så assisterade Ronaldo till Karim Benzemas andra mål mot Getafe. Världsklass på assisten från portugisen. Redan fem minuter efter Benzemas mål så gjorde Miku iskallt mål igen, 3-2. Nu hade Getafe ett gyllene läge att få med sig poäng, 16 minuter var kvar av matchen plus tilläggstid. Men, i den 89:e minuten så avgjorde inhopparen, Gonzalo Higuain. Underbart var det att se el Pipita göra mål igen för Real Madrid. 4-2 slutade matchen till Los Blancos.

Gårdagens matcher i Spanien samt resultat:

Real Sociedad – FC Barcelona 2-2

Real Madrid – Getafe 4-2

Sevilla – Villarreal 2-2

Valencia – Atletico 1-0.


2 tankar kring ”Real Madrid vann – Barcelona spelade oavgjort.

  1. Salar Alavi Inläggsförfattare

    Jag är Madridista, så jag hoppas och tror att vi vinner titeln i år. Atletico Madrid kan vara med och utmana, men mer än så tror jag inte att det blir. Men Atletico är en bra fotbollsklubb och har väldigt bra spelare, inget snack om saken.

    Mvh / Salar Alavi

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *