Real vann utan att briljera

Real Madrid Rayo Vallecano 2-0
1-0 Alvaro Morata (3)
2-0 Sergio Ramos (12)

Efter matchen mot Mancheter United var det så dags för real madrid att åter rikta blicken mot ligan och matchen mot Rayo Vallecano. Som några kanske minns så sköts ju det förra mötet mellan lagen upp på grund av el avbrott på Rayo Vallecano, tidigare i höstas. Gårdagens match var lika händelserik den.

Inför matchen hade Mourinho tappat intresset och viljan att spela med Higuain och Benzema, det blev Alvaro Morata som fick starta och vilken match han gjorde under de få minuter han fick. Matchen började bra för Real Madrid, de hade övertag, höll i bollen och hade anfall på anfall, den ena farligare än den andra. Ronaldo var framme flera gånger och var flera gånger nära på att göra mål, men igår kväll ville det sig inte för den Portugisiska stjärnan, det blev istället Alvaro Morata som inledde målskyttet i den tredje minuten efter framspelning av Mesut Özil. Alvaro Morata var rörlig och ville mycket och var ett ständigt hot framåt, han kommer definitivt att vara en del av Real Madrids framtid. Efter målet fortsatte Reals dominans och 9 minuter senare kom även 2-0 signerat Sergio Ramos, återigen stod Mesut Özil för framspelningen. De minuter som följde är nog de sekvenser hela världen pratar om idag, på loppet av 6 minuter fick Sergio Ramos två gula kort, varav den andra inte var ett kort och visades därefter ut, på loppet av 6 minuter gjorde Sergio Ramos alltså mål och blev utvisad. Med en man mer på plan började Rayo ta sig in i matchen och började för första gången att anfalla även om inget av skotten under den första halvleken riktigt satte Lopez på prov.

Ett par minuter efter att Ramos blivit utvisad bytte Mourinho ut Alvaro Morata för att ta in ytterligare en back, Raul Albiol. Det var verkligen synd för den unga talangen hade något stort på gång igår och han borde ha fått fullfölja matchen i min mening, det fanns andra spelare som kunde ha offrats för detta. Real Madrid tappade också gnistan lite efter utvisningen och satte sig tillbaka och gjorde inte så mycket mer framåt resten av halvleken.

Den andra halvleken var lik den första, Real Madrid började bra och hade en del chanser inledningsvis innan de återigen drog ner tempot och backade hem. Ett par gånger under den andra halvleken sattes Diego Lopez på prov men inget som blev riktigt farligt då han hade hela laget framför sig som försvarade bra. Real Madrid ska vara domaren tacksam för att han inte visade ut Pepe en halvtimme in i den andra halvleken då Chori Dominguez låg på marken efter att ha tacklats av Pepe, som står ovan för honom, på filmen ser man tydligt att Pepe medvetet tittar efter Dominguez hand och trampar på den. Hade domaren varit mer uppmärksam hade Real kunnat åka på sin andra utvisning i det läget.

Real Madrid vann matchen utan att briljera och den bästa på plan var Kaká som trots all kritik han fått under de senaste fyra åren visar varför han fortfarande är kvar i laget. Domaren var under all kritik, onödiga kort flög upp, och en del av hans beslut var totalt obegripliga.

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *