Redknapp och Beckham är det optimala tränarparet för England

Engelsk media rapporeterar idag att FA har haft diskusioner med Tottenham tränaren Harry Redknapp och storstjärnan David Beckham angående om att få ta över efter Fabio Capello efter EM 2012 med Redknapp som förstetränare och Beckham som assisterande.
Jag måste säga att om det skulle bli så att Harry och Beckham skulle ta över England så har FA anställt det bästa radarparet som finns åtminstone i England för enligt mig är Redkapp i dagsläget Englands bäste tränare resultatmässigt och dessutom har han uppnått sina framgångar med Tottenham genom en fantastiskt attraktiv fotboll och samtidigt är David Beckham den störste fotbollslegenden som är aktiv som spelare idag både i England och jag skulle även vilja säga världen. Just därför är dem båda det bästa radarparet som England kan hitta och jag måste säga att det nästan skulle vara för bra för att vara sant att Engelska landslaget skulle ledas av landets främste tränare assisterad av landets främste spelare.
Paret känns lite som en engelsk variant på Joachim Lööv och Jörgen Klinsmann det tyska radarparet som lade grunden för den revolution inom tyskfotboll som Lööv idag har privilegiet att få utnyttja. I det samarbetet har pratats om att Klinsmann var hjärtat och Lööv hjärnan och jag tror att i det engelsk kommer det bli samma grej. Redknapp kommer vara taktikern och den som lägger upp träningarna och kanske kan skapa ett engelskt landslag som precis som Spurs lyckas med kombinationen att både underhålla och nå framgång något man haft riktigt svårt för måste jag säga. Beckham kommer vara mannen som står för hjärtat i landslaget och får varje spelare att verkligen ge 120 % i varje situation.
England behöver en revolution precis som Tyskland behövde den 2006 men behöver en förbundskapten som kan komma in och vända den här negativa trenden och få England att vara bäst när det gäller. Lära spelarna att bli vinnare även när dem drar på sig tröjorna med de tre lejonen på.

England har aldrig direkt varit kända för rolig fotboll och just därför känner jag ungefär samma spända förväntan för vad Redknapp och Beckham kan göra med England som jag kände när Erik Hamren tog över Sverige.
Samtidigt tror jag det är viktigt att England går tillbaka till sina egna tränare och överger den internationalisering som Svenis och Capello ståt för. Jag tror det är viktigt att man får in män som Redknapp och Beckham som kan den engelska kulturen och även har tränar kunskapen som krävs för att leda den framåt, något som Steve McLaren aldrig hade enligt mig. Jag tror det är viktigt att England återigen hittar en engelsman som kan leda landslaget till framgångar för jag tycker det är ett skämt att en fotbollsnation som England bara styrts knappt tre år under 2000-talet av en förbundskapten från det egna landet. Jag ska inte säga att det är fel att ta in internionella tränare med nya idéer men någonstans känns det som att England har gått vilse nu och måste försöka hitta tillbaka till sin själ igen och vi får se om Redknapp och Beckham har det som krävs att hitta den själen och dessutom få dem engelska fansen att kanske äntligen få gråta tårar av glädje istället för sorg.

För ett år sedan satt jag och skrev en artikel ”Why cant we win lads?” och kanske behöver vi om några år inte längre ställa oss den frågan. England är en stornation och förtjänar en stor titel och kanske kan Redkapp och Beckham ge dem det och vi lär få höra mer om dessa båda män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *