Reservbetonat United förlorade i Turkiet

Efter fyra raka segrar i Champions League-gruppspelet valde Sir Alex Ferguson att inte  plocka med Robin van Persie, Wayne Rooney, David de Gea och en rad andra spelare som tillhör den ordinarie startevlan när turkiska Galatasaray stod för motståndet hemma i Turkiet. Gruppsegern var säkrad redan inför matchen, därför fick bland annat Larnell Cole, Joshua King och Marnick Vermijl plats på avbytarbänken. Johan Elmander var tillbaka efter skada och bildade anfallspar med Burak Yilmaz, som satte dit ett hattrick i 3-1-segern mot Cluj.

Det var hemmalaget som hade de hetaste chanserna i den första halvleken, men skärpan saknades i de avgörande lägena. En hörnvariant var nära att resultera i mål, och Yilmaz fick ett fint läge vid bortre stolpen efter ett inlägg men kom fel till bollen och sköt helt snett. United letade efter anfallsalternativ och hittade några halvbra lägen, men den  riktigt heta möjligheten saknades fortfarande. Det skulle dröja till den 53:e minuten innan matchens första mål kom.

Först räddade Anders Lindegaard en nick från nära håll av Yilmaz och tippade ut bollen till hörna, men på den efterföljande hörnan nådde Yilmaz ännu en gång högst och då kunde varken Lindegaard eller den hoppande Rafael vid bortre stolpen nå bollen som gick in i nät. Burak Yilmaz blev matchhjälte för Galatasaray den här aftonen, Manchester United förmådde nämligen inte att kvittera på den tid som återstod efter ledningsmålet. Fergusons mannar hade dock säkrat gruppsegern redan innan omgången så förlusten var inte speciellt nedslående.

Rumänska Cluj besegrade samtidigt portugisiska Braga med 3-1 på hemmaplan vilket innebär att Galatasaray och Cluj båda ligger på sju poäng inför den sista omgången, då Galatasaray möter Braga på bortaplan och Cluj reser till Old Trafford för match mot Manchester United. Braga är efter förlusten ikväll utan chans att nå avancemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *