Riise till Fulham

Det har länge spekulerats i en flytt från den italienska huvudstaden för  John-Arne Riise och nu är det klart att norrmannen flyttar till London och närmare bestämt till Fulham där han återförenas med brorsan Björn-Helge.  Riise har nu skrivit på ett 3-årskontrakt med Londonklubben och Roma sägs få 2,5 miljoner euro för den norska vikingen.

Alla vi romanisti lyfter på hatten och säger tack och bock till Riise för dessa tre säsonger. Resultaten har varit väldigt varierande och Riise har gått från att vara en medelmåttig vänsterback som hade svårt att acklimatisera sig till att bli en hjälte och Curva Sud-favorit till att återigen bli en osynlig medelmåtta som lika gärna kunde ha spelat i allsvenskan. Riises tid i Roma kommer nog de flesta dock bara förknippa med en enda sak: målet i den 92a minuten  borta mot Juventus den 23 januari 2010 som ledde till Romas första vinst mot Juventus på hela sex år (första vinsten i Torino sedan nio år tillbaka).

Roma saknar nu vänsterback men lär inte göra det många minuter till då José Angel har landat på Fiumicino i Rom och är i skrivande stund på väg till Trigoria för att skriva på ett femårskontrakt. Hans första ord på plats i Rom var som så många andra tidigare sagt: ”Jag är nöjd. Totti är en idol. Forza Roma!!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *