Robbie Savage: Ordförandet föreslog att jag skulle satsa på en karriär i tv istället

Robbie Savage som tidigare spelat i Premier League klubben Blackburn Rovers och numera i Derby Country har nu släppt sin biografi som engelska tidningen Mirror idag ger ett utdrag ur. 
Där berättar Savage om hur det var första tiden i Derby när det inte fungerade för honom och han blev ombed av ordförandet att böja fundera på att göra en tv karriär.
”Vi spelade mot Southhampton och jag var helt fulständigt värdelös. Jag hade inget självförtroende; man buade på mig så fort jag rörde bollen. Det var min sista match under Paul Jewell.
”Om du vill gå så gå.” sa han till mig  ”Folk säger till mig att du är slut.”
dem struntade i vart jag gick bara Robbie Savage stack därifrån så snabbt och smidigt som möjligt. Det fanns ett problem. Ingen ville ha mig. ingen ville ens ta i mig med en tång. 
Min agent George Urghent sa det rakt ut.  Han sa till mig: ”Sav ingen vill röra vid dig. Du kan inte ens komma nära någon längre. Du är inte längre den spelaren du var. Spelet handlar om hög energi och hög intensivitet, och ingen vill röra vid dig. Ingen i Championship, ingen i League One, ingen i league Two.”
Sedan kallade ordförandet Adam Pearson in mig på sitt kontor och sa: ”Ant och Dec är väl dina vänner, eller hur?”
”Jo så är det.” erkände jag.
”Varför slår du dem inte en signal och hör om du kan komma med i ”The jungle”? Du har ju prövat allt annat och ingen vill ha dig. Slå dem en signal.”
Jag satt där och såg på stirrade förvånande på honom. Jag var en professionell fotbollsspelare, 23 000 i veckan i Derby och ordförandet sa till mig att bli med i ett tv-program. Hur var det med att spela fotboll? Det sista jag tänkte på var att ta en tripp in i djungeln med Ant och Dec på en jag är en kändis grej… Ta mig härifrån!
Inga buskätar tävlingar och äta insekter för mig tack. Jag avböjde vänligt ordförandets förslag och gick tillbaka och började träna med reservlaget istället. Jag slängde fram huvudet, arbetade hårt och såg min karriär få en nystart under Nigel Clough. Jag är lagkapten och röstades fram till säsongs spelare i förra säsongen. Det är långt ifrån ”The jungle”.

1 tanke kring ”Robbie Savage: Ordförandet föreslog att jag skulle satsa på en karriär i tv istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *