Robert Enke idag är det två årsedan

User:Ina96

Robert Enke

1999 nominerades Robert Enke för tyska landslaget för första gången, och var tredje målvakt under Confederations Cup 1999 i Mexiko.
Han var även tredje målvakt i Barcelona under en period. Men valde att återvända till Tyskland och Hannover 96 2004. Det var även nu som han blev den stora målvakten och flera år i rad fick utmärkelsen som Bundesligas bästa målvakt.

Han var påtänkt som andra målvakt vid VM 2006, men medverkade inte i tuneringen. Han var även favorit hos Joachim löw att vara första målvakt vid VM 2010. Men
den 10 november 2009 tog 32-årige Robert Enke sitt liv genom att kasta sig framför ett tåg. Detta kom som en chock, eftersom det inte ens var känt att han led av depressioner. Det var enbart Enkes familj som var medveten om detta, som hans fru Teresa avslöjade på en presskonferens dagen efter Enkes självmord. Hon och psykoterapeuten som behandlade Enke sedan 2003 berättade att han led av depressioner och prestationsångest. I slutet var han även rädd för att, till följd av sin sjukdom, förlora omvårdnaden om sin dotter Leila, som paret hade adopterat ett halvt år innan. Han lämnade ett avskedsbrev, bad om ursäkt för att han vilselett sina anhöriga under den sista tiden.

Idag är det två årsedan Robert Enke tog livet av sig. Vi som gillar Bundesliga kommer aldrig glömma dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *