Robin van Persie förlänger inte kontraktet med Arsenal

Dagen kom som många Arsenal-fans fruktat, deras lagkapten och skyttekung har beslutat att inte förlänga sitt kontrakt med Londonklubben. Det är inte första gången holländaren drar ut på det, men det är första gången som han går ut och säger att han inte tänker förlänga sitt kontrakt.

Det har spekulerats under hela våren om den holländska skyttekungen som vann skytteligan i Premier League med sina fantastiska 30mål, skulle vara Arsenal troget eller ej. Men nu har han alltså via sin egen hemsida gått ut med att han inte tänker förlänga sitt kontrakt. Kontraktet går ut nästa sommar, och nu spekuleras det hejvilt om hans framtid kommer vara som spelare i Arsenal eller om han kommer säljas. Stannar han kvar kontraktstiden ut så går han som bosman nästa sommar, och det är kanske inte det som Arsenal vill. Trots att man vill ha kvar sin lagkapten så kan man vara mer eller mindre tvingade till att sälja honom nu eller under januarifönstret om man ska få bra betalt.

Enligt Robin själv så har det inte varit några förhandlingar om ett nytt kontrakt, men han säger efter mötet med styrelsen och Wenger att  Robin har en annan syn på hur laget och framtiden ska se ut. Det är alltså van Persie som har en annan syn på hur Gunners ska ta nästa kliv. Vilket kan tyckas konstigt då Arsenal redan värvat Podolski och Giroud.

RvP:s beslut att inte förlänga har upprört många, däribland hos den gamle storspelaren i just Arsenal Paul Merson, som numera är expert på Sky. Merson är besviken på lagkaptenens beslut.

”Det är inte många spelare som lämnar Arsenal och sedan inte ångrar sig. Jag är besviken, Arsenal är en fantastisk klubb. Han har nu bränt sina broar. Han kommer att bli slaktad av fansen om han kommer tillbaka och inte säljs. Många fans är väldigt besvikna. Robin är en toppklasspelare”, säger Merson till Sky Sports News.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *