Roma – Bologna 1-1

 

Det var ett krampaktigt Roma som tillslut fick med sig en poäng hemma på Olimpico mot ett kontringsstarkt Bologna. Gästerna hade nog planen klar att låta Roma rulla bollen och försöka skicka iväg långa bollar på veteranen Di Vaio, som var ett stort hot matchen igenom.

Första halvlek var enligt mig själv ett ruskigt sömnpiller. Även fast Roma rivstartade matchen och faktiskt kunde haft 1-0 efter dryga 40sekunder, men så vart det ju inte och efter det så sjönk matchen in i något typ av mittfältskamp. Romas mittfält kämpade o slet för att få bollen att rulla som de ville men förgäves så fungerade ingenting. Bologna var effektiva och kvicka i sitt kontringsspel och Di Vaio och hans anfallskompanjoner hade inte direkt något riktigt farligt läge under första. Det var så första halvlek såg ut, allmänt ofarligt från båda hållen.

Under halvtidsvilan så tror jag Bolognaspelarna kände sig allmänt tillfreds med deras insats då det inte är det lättaste att spela mot Roma på Olimpico. Hemmalaget däremot hade nog en del att prata om då de mest trampat på bollen i backlinjen, visserligen hade Roma mycket boll men kunde inte förvalta den och mittfältet fungerande inte alls. Gago försöker axla rollen som De Rossis frånvaro, han gör inte bort sig men man måste kunna begära lite mer. Andra halvlek började lite tafatt. Efter ungefär tio minuter spelade plockar Gillet upp bollen efter ett Roma anfall och dunkar iväg en lång utspark där Juan försöker bryta men misslyckas totalt, Marco Di Vaio bryter sig lös och sätta in bollen säkert bakom Stekelenburg. Efter bara några minuter efter blir Totti nerdragen utanför Bolognas straffområde inte bara en utan två gånger, frispark nummer två resulterar i ett extremt vackert frisparksmål av Miralem Pjanic som är känd att ha en mycket känslig fot. Nu trodde man ju att Roma skulle pressa på för att gå hem med full pott men så var inte fallet utan det var Bologna som var närmast en seger efter ännu en lång boll på Di Vaio, men Stekelenburg var ute och styrde undan den farligheten. En poäng vardera är det mest rättvisa om man ser till hela matchen. Längst ner ligger en länk till frisparksmålet som Pjanic gjorde.

Externlänk:http://www.youtube.com/watch?v=kic5xiwCY6I

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *