Roma – Catania 2-2

Då har Roma och Catania tagit sina första stapplande steg ut i en okänd och spännande ny säsong. Det märktes från båda håll att det var första omgången då en del slarvigheter uppstod som till exempel felpassningar utav olika valörer.

Roma på Olympico måste vara något speciellt att möta i en premiär. Catania gjorde något riktigt bra utav det, speciellt deras första halvlek. Catania drog upp ett bra tempo och var lugna och sansade offensivt samt kompakta och välorganiserade bakåt. Detta skapade problem för ett Roma som promenerade fram med bollen i första halvlek och hade svårt att skapa ordentliga farligheter, några hörnor kom det att bli men de rensades allt som oftast bort av Catanias försvarare. I den 29:e minuten får Catania frispark rätt så mitt utanför straffområdet, Lodi stegar fram och petar frisparken som skjuts direkt. Bollen tar på någon i den ”hög” utav spelare som befinner sig i straffområdet och hamnar till sist hos Giovanni Marchese som enkelt kan lägga in bollen i nätmaskorna bakom Stekelenburg. Att Roma behövde lägga i flera växlar för att de skulle kunna vända detta var något som Zeman var medveten om, då Roma kommer ut i andra halvlek med ett helt annat go och offensiv vilja.

Det syntes att Catania var rätt så nöjda och förberedda på att Roma skulle gå ut och ge järnet i andra halvlek. Catania försvarade sig bra och kompakt och Roma skapade en ordentlig press och började skicka in bollar från höger och vänster in i straffområdet. Och runt matchminut 60 så kommer inspelet ifrån mitten utav De Rossi mot Osvaldo som är mot den vänstra delen utav straffområdet och drar till med en cykelspark, årets mål redan i första omgången. Roma stärkta utav målet börjar trycka på ordentligt, men det går inte ens 10 minuter efter kvitteringen så kommer det en Catania kontring där Alejandro Gomez blir frispelad och sätter dit ledningsmålet för Catania, som efter ledningsmålet börjar försvara sig riktigt bra. Catania såg ut att lämna huvudstaden med 3 pinnar men det tyckte inte Romas unge Uruguayan Nicolas Lopez som på stopptid trixar över en Catania försvarare och sedan dundrar in bollen med en fin volley och slutresultatet blir då 2-2.

En spännande men ganska krampaktig match från båda lagens håll. Många tuffa dueller och onödiga tacklingar, samt felpassningar. Men intensiteten fanns där och det ska bli otroligt intressant att följa båda dessa lag under denna säsong.

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *