Roma-Catania 2-2

Strax innan 20:45 på lördagskvällen ekade Roma Roma Roma över Olimpico för sista gången för den här säsongen. Roma tog emot Catania i en match som dessutom var Francesco Tottis 500e match i Serie A. Luis Enrique, som mycket väl kan ha gjort sin sista hemmamatch som Romatränare, ställde upp följande elva: Lobont; Taddei, Kjaer, Heinze, Marquinho; Gago, De Rossi, Pjanic; Osvaldo, Borini, Totti. Romabekantingen Vincenzo Montella formaterade sitt Catania såhär: Carrizo; Motta, Legrottaglie, Bellusci, Marchese; Izco, Lodi, Almiron; Gomez, Bergessio, Barrientos.

Roma tog tag i taktpinnen i inledningen i matchen och det hettade till ordentligt redan i den 7e minuten. Osvaldo slog ett inlägg som Carrizo inte kunde hålla och i den efterföljande duellen om bollen så ”revs” Borini ner och domaren blåste därför för straff. En väldigt, väldigt tveksam straff. Totti la upp bollen men brände straffen och kunde inte heller slå in Carrizos retur utan slog den högt över.

Under resten av matchen så var det fortsatt Roma som hade bollen medan Catania stack upp då och då. Efter drygt 23 minuters spel kom Catanias första riktiga chans. På en frispark från Lodi så hamnade bollen slutligen hos Legrottaglie som drog på men Lobont stod för en riktigt bra räddning. Både Gomez och Gago hade sedan varsitt bra skott utifrån men de båda målvakterna fortsatte hålla nollan. Första halvlek spelades klart och Tottis straffmiss var det mest spännande som inträffade under matchens första 45 minuter.

I början av andra halvlek satte Roma lite press på Catania den största kreatören var kapten Totti som försökte bära fram sitt Roma. Det skulle även ge utdelning för i den 52a minuten drog just Totti på ett skott som letade sig in bakom Carrizo. Tottis 214e mål i sin 500e match. Men ledningen skulle inte bli särskilt långvarig för bara fyra minuter senare blåste domaren för straff igen. Den här gången för Catania efter att Heinze varit lite för klumpig i straffområdet. Lodi var betydligt säkrare än vad Totti var från samma straffpunkt och kunde således slå in kvitteringen.

Tio minuter senare stod Lodi i centrum igen. Catania fick frispark vid kortlinjen och då alla trodde att Lodi skulle slå ett inlägg så passar han istället ut till Marchese som stod helt fri och kunde skjuta in ledningsmålet. Men sedan var det dags för Totti att kliva in i handlingen igen då han slog in kvitteringen i den 77e minuten.

Resten av matchen blev en enda intensiv Romapress där hemmalaget gick för seger. Men trots pressen så uppstod aldrig några farliga riktigt farliga chanser och Catania kunde pusta ut när domaren blåste av matchen efter fem minuters tillägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *