Roma – Juventus 1-1

Juventus som inför måndagens match bara behövde ta poäng för att ta sig upp i serieledning igen, medan Roma och Luis Enrique som varit i blåsväder sista tiden. Det var två laddade lag som klev ut på Stadio Olimpico, Roma saknade ungefär nio tänkta startspelare inför matchen men ställde upp med ett bra lag samt en debuterande Viviani född 1992. I Juventus saknades Vucinic som troligtvis inte fått ett sånt varmt mottagande på sin gamla arena.

Under matchens inledande kvart kunde vi lika gärna befunnit oss på en hård grusplan några kilometer därifrån, det var amatörnivå! Bolltapp och försvarsmissar som ställde båda lagen. Målet Roma gör kommer efter ynka fem minuter då en kort hörna rullas till Totti som chippar bollen till De Rossi som med en volley föser in bollen i bortre hörnet, Vidal borde kunnat sparkat bort bollen men såg mer ut som en pojklagsspelare och sparkade ett gigantiskt hål i luften. De första 20-25 minuterna tillhörde dock Juventus med ett magnifikt presspel som gjorde att Roma gång på gång tappade boll på mittplan och fick jobba tillbaka. De två mitbackarna Heinze och De Rossi hade fullt upp då de anstormande Juventusspelarna aldrig tycktes att ta slut. Men Roma jobbar sig in i matchen, börjar komma upp i planen och försöker hålla i bollen. Efter dryga halvtimmen kommer Juventus bästa chans då Vidal avlossar ett fint skott som smeker sig förbi Stekelenburgs högra stolpe. Med fem minuter kvar får dock Juventus ett finfint frisparksläge ungefär 24 meter ifrån målet lite till höger utanför halvmånen. Pirlo ska slå frisparken och slår en låg boll mot Stekelenburgs vänstra stolpe men han lägger sig lätt ner och greppar tag om bollen. Första halvlek är slut och den har faktiskt varit väldigt jämt men Juventus har varit lite vassare med bollinnehavet.

Andra halvlek inleds med ett mycket högra tempo från båda lagens sida. Runt matchminut 60 händer det som låg i luften, Juventus gör mål, Estigarribia ligger och lurar i bortre delen utav straffområdet när Juventus kommer med bollen på högerkanten, ett inlägg slås och han slår en mycket dålig volley som studsar ut mot straffpunkten och där kommer  Chiellini och nickar in bollen. Det är kvitterat. Men bara efter cirka minuten så får Roma STRAFF det är Lamela som tas hårt i straffområdet utav Vidal. Totti ska slå straffen, man känner verkligen hur förväntningarna på läktaren höjs, alla känner att ett mål är ett måste. Straffen är hårt slagen mot Buffons högra stolpe men Buffon är tidig och gör en fin räddning och styr ut bollen. Ett knytnävsslag i magen för Roma. De sista tjugo i matchen är fantastiskt underhållande med ett svängande spel samt många målchanser. Juventus får ett riktigt fint tillfälle att kvittera då Quagliarella blir frispelad utav Elia, två inhoppare, men Stekelenburg kommer ut och gör en alldeles underbar räddning.

Jag tycker personligen att ett Kryss var rättvist då båda lagen hade sina möjligheter att göra mål men tog inte vara på dem, samt fantastiskt målvaktsarbete från de båda. Juventus spelar fortsatt bra lite slarviga offensivt dock, de måste ta vara på sina chanser, bäst under matchen var Buffon fantastiskt säker därbak. Roma höjer sig från många andra matcher i år och spelar fortsatt bra men jag tycker att de kommer mer till avslut än annars. Plus till inhoppande mittback De Rossi samt hans ersättare på mitten Viviani.

/ Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *