Roma krossade Inter

Efter många om och men beslutades det slutligen att Roma-Inter skulle spelas på söndagen klockan 15:00 i ett snöfyllt Rom. Roma kom till start med sargat självförtroende. Efter att ha avslutat 2011 samt inlett 2012 på ett alldeles magiskt sätt så hade laget på sista tiden gått ner sig rejält. En svag oavgjord insats hemma mot Bologna, en tung förlust mot Juventus i Coppa Italia och nu senast en bedrövlig insats borta mot Cagliari har varit allt annat än imponerande. Inter hade inför matchen blandat och gett en hel del men var liksom Roma på väg ner i en svacka. Senaste matchen var en målrik tillställning som slutade hela 4-4 mot Palermo och matchens utropstecken hette helt klart Diego Milito som stod för alla fyra mål. Roma-Inter var med andra ord en match som skulle kunna sluta precis hur som helst.

Roma inleder matchen piggast och sätter ett enormt tryck på Inter. Bortalaget får knappt känna på bollen och ett mål hängde i luften. Efter drygt 12 minuters spel började det bli riktigt farligt i Inters straffområde. Det börjar med att Totti frispelar Lamela med en klack som bara Totti kan leverera. Lamela kommer dock lite ur position och får bara till ett relativt ofarligt skott. Andrabollen tar Roma vara på och Pjanic står för en fin prestation genom att skapa ännu en målchans. En målchans som slutligen mynnar ut i hörna. En hörna som slutligen hittar Juans huvud som ganska enkelt kan nicka in 1-0 till hemmalaget.

Någon större scenförändring går inte att märka efter målet. Inter var otroligt bleka och lät Roma hålla i bollen. Några större chanser dök dock aldrig upp förrän i slutet av första halvlek då Pjanic på ett tillslag frispelade Borini som lurade bort Samuel innan han slog in 2-0 mellan benen på Julio Cesar.

Efter en sådan dålig halvlek från Inters sida förväntade sig nog de flesta ett hungrigt och taggat Inter till andra halvlek. Ett tidigt Inter-mål och vad som helst skulle kunna hända. Målet kom också. Efter bara 4 spelade minuter av andra halvlek. Men det var inte ett mål som betydde 2-1 utan det var ett mål som betydde 3-0. I den 49e minuten slog Juan en riktigt elegant boll på djupet från egen planhalva som Borini hann upp och avslutade kyligt. 3-0 och matchen kändes avgjord.

Efter Romas tredje mål för dagen så gav Inter upp totalt och resten av matchen var mest en lång transportsträcka till slutsignalen. Inter hade absolut ingenting att komma med och lyckades inte skapa en enda kvalificerad målchans. Roma lyckades dock sticka upp då och då men de riktigt farliga målchanserna saknades även för hemmalaget. När det flesta trodde att Roma var mätta och belåtna med 4-0 så var det två inhoppare som ville annat. Den inbytte 17-åringen Giammario Piscitella spelade fram till inbytte Bojan som överraskande starkt lyckades vända om i straffområdet och skjuta trots att han hade fyra Interspelare runt omkring sig. 40 stod det på debutanten Piscitellas tröja. 4-0 stod det på resultattavlan och utklassningen var ett faktum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *