Roma – Lazio 1-2

Det blev ett derby med en helt annan huvudperson än vad som väntat, domare Bergonzi gjorde allt annat än en bra match. Han började med att ytterst tveksamt visa ut Romas målvakt Stekelenburg i matchminut 8. Hernanes gör mål på efterkommande straff och kallduschen är total. Ett väldigt händelseriktigt derby där det hettade till flera gånger. Lazio fick också en man utvisad men det kom i matchminut 86. Det var Scaloni som dragit på sig två stycken gula kort.

Första halvlek inleddes med ett ruskigt tempo och man såg att det var två lag som var laddade för derby. Det tog inte lång stund innan Miroslav Klose vart frispelad utav Hernanes och han petar taktiskt med sig bollen förbi Stekelenburg som knappt rör Tysken men han lägger sig ner och det blir straff och målchansutvisning för Romamålvakten. Tyvärr fick Lamela också kliva av i förmån för Rumänen Bodgan Lobont som fick den otacksamma uppgiften att försöka rädda en straff när han kommit in från bänken.Fabio Borini trycker dit kvitteringen efem minuter efter ledningsmålet genom en tilltrasslad situation där Juan skjuter i ribban där efterföljande retur hamnar vid Borini som drar iväg bollen mot mål och Lazio lyckas inte rädda bollen från att flyga innanför linjen. Så var det kvitterat. Efter detta så håller Roma i bollen och styr spelet medan Lazio får backa hem och försvara sig, vilket de gör mycket bra. Det mest noterbara från första halvlek var att Lazio spelade oerhört på gränsen och drog på sig väldigt många onödiga frisparkar mot sig.

Andra halvlek inleds med att Roma rullar bollen men de förvaltar inte bollinnehavet. Runt den 60:e minuten så drar Romas Heinze på sig ett gult kort efter en ful tackling lite till höger i mittplan. Frisparken slås mot bortre stolpen där Lazios Mauri kommer framrusande och stöter in ledningsmålet. Fruktansvärt dåligt markerat utav Roma. Direkt efter blir Hernanes frispelad av en felpassande Taddei men han lyckas inte komma till avslut. Roma jobbar sig in i matchen och Totti är sånär att nicka in 2-2. Men resultatet står sig och Lazio vinner.

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *