Roma-Novara 5-2 – Promenadseger för Roma i lunchmatchen

Söndagens lunchmatch spelades mellan ligasexan Roma och bottenlaget Novara på Stadio Olimpico. Ett skadedrabbat hemmalag ställde upp med Stekelenburg i mål: Taddei, Kjaer, De Rossi och Josè Angel i försvaret: Simplicio, Gago och Marquinho på mitten samt Osvaldo, Totti och Bojan uppe i anfallet. Även gästerna Novara saknade några spelare inför matchen och tränare Tesser valde då att ställa upp med Ujkani i mål: Morganella, Paci, Lisuzzo, Garcia och Gemiti som försvarare, Porcari, Pesce och Jensen på mittfältet samt Caracciolo och Jeda längst fram.

Roma tog avsparken på ett soligt Olimpico och fick en halvchans redan efter 15 sekunder då Simplicio drog på ett skott som dock gick någon meter över. I inledningen av matchen var det Roma som höll i bollen och Novara som stack upp då och då. Roma saknade dock vassa chanser att sätta dit bollen och istället var det Novara och närmare bestämt Caracciolo som dök upp från ingenstans och nickade in 1-0 för bortalaget. En riktig kalldusch för Roma medan Novara firade som de vunnit Champions League. Men hej-vi-heter-Novara-och-vi-har-vunnit-Champions-League-känslan fick bara infinna sig i åtta minuter för sen ville Roma annat. Osvaldo lurade en Novara-spelare ute till höger och slog sedan skickligt in bollen mot straffområdet. Där fanns nyförvärvet Marquinho som fick bra häng i luften och kunde obehindrat nicka in kvitteringen. Ett mål som dessutom var brassens första i Roma-tröjan. Ytterligare åtta minuter senare skulle det rassla till i nätet igen. Bojan trixade och fixade långt ner till höger i straffområdet och kunde fixa matchens första hörna. På hörnan dök Osvaldo upp och nickade även han in bollen i mål. 2-1 och Roma hade vänt matchen som visat sig bli nickarnas match. Bara några minuter efter mål hade Osvaldo en ypperlig chans att sätta sitt andra för dagen men nicken (vad annars?) tog i ribban. Även Novara hade en bra chans att göra ett till mål men Lisuzzos nick (det här börjar bli komiskt nu) gick rakt på Stekelenburg. 2-1 stod sig när lagen gick ut för halvtidsvila.

Till andra halvlek tvingades Novara byta ut målvakten Ujkani som fått en smäll på handen i första halvlek och in kom istället reservmålvakten Alberto Fontana. Novara började sedan andra halvlek bäst och Caracciolo och Jeda hade varsin jättechans att kvittera. Men istället för 2-2 så kom istället 3-1. Efter massa grisande och slarv i Novaras straffområde så dök Simplicio upp som gubben i lådan och chippade in 3-1 på snyggt Totti-manér. Tre minuter till hann spelas innan mål nummer fem för dagen skulle komma och återigen var det Novara som skulle få hämta ut bollen från målmaskorna. Bojan satte fart på vänsterkanten och då ingen Novara-spelare kunde hänga med honom så kunde han istället skickligt rulla in 4-1 bakom Fontana. Ett mycket efterlängtat mål från 21-åringen som nog aldrig varit så glad när han blev utbytt strax efter målet. Novara  gav dock inte upp utan fortsatte att försöka vilket även skulle ge utdelning. Inbytte Morimoto dök nämligen upp och reducerade till 4-2. Ett diskutabelt mål då japanen såg ut att vara i klar offside-position. Men närmare än så kom inte bortalaget för det skulle vara Roma som fick sista ordet. Med drygt två minuter kvar av övertiden så var det Lamela som spikade slutresultatet genom att slå in 5-2 för sitt Roma.

Roma gör det man ska i en match som inte var den direkt den bästa vi sett men däremot underhållande med tanke på att vi fick se hela sju stycken mål. Roma kan nu blicka uppåt i tabellen och inse att Lazio fortfarande finns på ett intagbart avstånd, fyra poäng upp. Novara däremot har det fortsatt tungt i botten och har hela 9 poäng upp till säker mark som betyder Serie A-spel även nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *