Romaseger trots horribelt domarfel!

I Serie A:s sista omgång gästades Roma av Apulien-laget Lecce hemma på Stadio Olimpico. I Romas trupp kunde vi återigen skåda Francesco Tottis namn som på grund av skada inte spelat match på 50 långa dagar. Luis Enrique valde dock att låta Totti starta på bänken till förmån för den spansktalande trion Lamela-Bojan-Osvaldo. På mittfältet tog Pjanic, De Rossi och Gago plats och i försvaret ställde Roma upp med Rosi, Kjaer, Heinze och överraskande nog Taddei till många romanistis mindre förtjusning. I målet hittade vi som vanligt den holländska landslagsmålvakten Maarten Stekelenburg. Lecce, med den gamla Roma-spelaren Eusebio di Francesco vid rodret, ställde upp med Roma-inspirerad startelva. Julio Sergio, utlånad från hemmalaget, tog plats mellan stolparna; Oddo, Tomovic, Esposito och Carrozzieri i backlinjen; ett femmanamittfält med Strasser, Grossmuller, Cuadrado, Oliveira samt Romabekantingen Bertolacci. Längst fram hittade vi Corvia som även han är fostrad och skolad i Romas ungdomsled.

Matchen blåstes igång och Roma tog kommandot direkt. Det mesta av spelet gick via vänsterkanten där Taddei var inblandad i mycket och gjorde en av sina bästa matcher på flera år. Roma spelade riktigt bra och chanser saknades definitivt inte. Det skulle dröja fram till den 25e minuten innan målet kom. På framspelning från De Rossi så kom Taddei förbi på kanten och slog in bollen mot mål där Pjanic enkelt kunde stöta in bollen i mål. Bojan hade sedan ett ypperligt läge att dubbla Romas ledning. Allt han behövde göra var att sätta en tå på bollen, likt Pjanic, för att göra 2-0. Men den unge spanjorens yttersida (?) var ingen hit och 1-0 stod sig på Olimpicos resultattavla. Innan pausvilan hade även Osvaldo ett ypperligt läge att göra mål men Julio Sergio hann först på bollen.

Roma öppnar även den andra halvleken väldigt bra och i den 53e minuten får Gago bollen på mitten och drar till. Inte ett direkt märkvärdigt skott men Julio Sergio är snäll mot klubben i sitt hjärta och ”låter” bollen rulla in i mål. 2-0 till Roma samt Gagos första mål i sin nya klubb. Chanserna fortsätter dyka upp för hemmalaget och att siffrorna inte är större än 2-0 är ett mysterium. Största målsumpare var den stackars frustrerade Bojan som tillslut blev utbytt till förmån för Totti som fick göra en efterlängtad comeback.

Lecce hade inte mycket att säga till om i anfallsväg men så i 60e minuten så visade Bertolacci att släkten faktiskt är värst genom att göra 2-1. Med respekt för en förhoppningsvis framtida hemmapublik så valde han att fira målet alldeles lagom.

En kvart senare så utspelade sig så helgens snackis i Italien. Ett inlägg från Gago söker sig till Osvaldo som på rätt sida backlinjen drar en himmelskt vacker bissa och skickar upp bollen i det närmsta krysset. Linjedomaren lyfter dock sin flagga och dömer bort en stark kandidat till årets snyggaste mål. Riktigt tråkigt och surt för Osvaldo som hann precis börja på sin klassiska målgest innan han upptäckte förödelsen.

Efter den stölden så är Lecce aldrig riktigt nära att göra 2-2 och Roma vinner otroligt rättvist matchen och seglar upp på en femteplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *