Rosenberg ersätter skadad Guidetti

Det bjöds inte på några större överraskningar när förbundskaptenen Erik Hamrén presenterade sin 23-mannatrupp inför sommarens fotbolls-EM. Störst tveksamhet var det kring Markus Rosenberg, som tog den skadade John Guidettis plats.

Erik Hamrén tog under måndagen ut den trupp som förhoppningsvis ska leda Sverige till EM-guld i Ukraina och Polen 2012. För allmänheten var den största överraskningen det faktum att Markus Rosenberg tog en plats i truppen. Detta sa förbundskapten Hamrén om Werder Bremen-anfallaren på presskonferensen:

– Han har gjort en bra säsong. Han har också en hel del erfarenhet från tidigare slutspel. Han är en bra anfallare. Löpstark, snabb, bra avslut, bra på att gå in bakom motståndarnas backlinje.

Hamrén påpekade också att han funderade flertalet gånger på både Mikael Lustigs och Emir Bajramis platser i truppen men förklarade sig så här efteråt:

– Jag hade störst funderingar kring Lustig, men jag har tagit ut de spelare som jag bedömer är bästa. Bajrami är skicklig i en-mot-en-situationer, han kan ”göra” sin spelare och står för det oväntade. Egenskaper som jag vill ha med i truppen.

Truppen:

Målvakter (3): Andreas Isaksson, Johan Wiland, Pär Hansson.

Backar (7): Mikael Lustig, Olof Mellberg, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Jonas Olsson, Mikael Antonsson och Behrang Safari.

Mittfältare (8): Rasmus Elm, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Kim Källström, Pontus Wernbloom, Samuel Holmén, Emir Bajrami och Christian Wilhelmsson.

Anfallare (5): Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Ola Toivonen, Tobias Hysén, Markus Rosenberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *