Ryktena kring Beckham gör "Silly season" till "Verry silly season"

Sportbladet gick idag ut med ett rykte om att David Beckham ska vara på väg att lämna USA.
Intresserade är enligt rykterna Chelsea, Real Madrid och sex stycken andra klubbar. Nog för att Silly season brukar vara lite galet och inte så konstigt heller eftersom det alltid florerar mängder med rykten kring olika spelare och det är sällan så hög trovärdighet eftersom det oftast handlar om att tre parter måste vara överens. Men kom igen Beckham till Chelsea är inte det ovanligt korkat och löjligt även så här års? För det Chelsea behöver är en gammal spelare som snart lägger skorna på hyllan. Fast å andra sidan har Ancelotti alltid gillat såna spelare, som när han gav kontrakt i Milan åt förredetingen Ibrahim Bah och då var det nog ändå två, tre år efter att han Bah visat att hans förmåga inte ens platsade i Allsvenskan.

Jag betvivlar inte att Beckham kan göra nytta någonstans inom fotbollen men ärligt talat borde inte det vara i en klubb som helt saknar rutinerade spelare och är riktigt illa ute. Vare sig Real eller Chelsea eller någon annan klubb är antagligen intresserade av Beckham. Chelsea behöver som alla vet föryngras snarare än föråldras och även om man har pensionärernas räddare i nöden Carlo Ancelotti som tränare så måste även han inse att laget måste bli yngre om man inte ska falla samman fullständigt och Real kan köpa spelare av världs kvalitee och behöver därför inte dem som varit i det.
Jag hade kunnat förstå om man sagt att Sir Alex vill ge Beckham spelar/tränar kontrakt billigt för där har han kultstatus och dessutom kanske Ferguson äntligen kunde hitta sin ersättare som man sökt efter i ett sekel snart.

Silly season lär fortsätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *