Ryssland 1 – Portugal 0

Ryssland besegrade Portugal med uddamålet efter drömstart.

100%; så kunde man sammanfatta Rysslands samt Portugals poängsvit inför matchen lagen emellan. Hemmalaget Ryssland hade på förhand spelat två matcher och där hade man först och främst besegrat Nordirland stabilt med 2-0. I landets andra omgång ställdes man mot ett Israel på bortaplan som man enkelt kunde besegra med hela 4-0. För Portugals del så startade man VM-kvalet med att besegra Luxenburg med 2-1. Varken spelet eller vinsten i sig var något att hurra över. Därefter väntade ett Azerbajdzjan på hemmaplan och slutresultatet skrevs till 3-0.

Matchen på Luzhniki Stadium i Moskva hade knappt startat innan Ryssland hade fått sin minst sagt optimala drömstart när man lyckades ta ledningen i matchen efter enbart sex minuter spelade. Det var en omställning och en fint slagen pass som ledde fram till att Alexander Kerzhakov kunde ställas helt ren framför mål och där gjorde han inget misstag – 1-0 Ryssland.

Efter Rysslands tidiga ledningsmål, så valde man att satsa mer på omställningar och sätta en hög press på ett Portugal som inte riktigt fick grepp på dem. Men Rysslands målvakt Akinfeev fick dock briljera under halvlekens slutspurt, när han stod för ett flertal fina räddningar. Men det blev inte fler mål i den första halvleken, då Ryssland spelade smart, samtidigt som Portugal, med lite tur, faktiskt kunde kvitterat innan halvtidsvilan.

Andra halvleken startade och Portugal hade för det mesta bollen inom laget och ville nå ett kvitteringsmål men särskilt farliga chanser skapades inte. Ronaldo fick dock ett bra läge att kvittera när han från nära håll skulle lägga in bollen efter dryga tio minuter in i den andra halvleken, men det ville sig inte. Portugiserna försökte, men lyckades inte överrumpla ett Ryssland som spelade ack så smart och de visade att vilja slår klass. 1-0 till Ryssland blev resultatet och även om man långt ifrån dominerade, så visade man hur mycket inställningen har med fotbollen att göra. Fabio Capellos spelartrupp löpte i stort sett rätt under exakt hela matchen, medan Portugal stundtals verkade vara lite småfrusterade i och med Rysslands smarta försvarsfotboll.

Efter Rysslands vinst så drar man ifrån i toppen i och befinner sig nu på en första plats med nio poäng av nio möjliga. Däremot, för Portugals del, så fortsätter man att ligga på en andraplacering i gruppen tills vidare och för deras del väntar Nordirland i nästa omgång, medan Ryssland möter Azerbajdzjan på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *