Så slutar Allsvenskan 2015

AIK vs IF Elfsborg 2013Allsvenskan 2015 har redan dragit igång och efter en underhållande första omgång med succéartade publiksiffror så sparkas den andra omgången igång på onsdagen. I denna artikel kommer jag att redovisa min allsvenska sluttabell 2015 och till min hjälp har jag uppenbarligen resultaten från den första omgången. Hur svårt kan det då vara att tippa de resterande 29?

1. Malmö FF
2. AIK
3. IFK Göteborg
4. IF Elfsborg
5. Kalmar FF
6. BK Häcken
7. Helsingborgs IF
8. Djurgårdens IF
9. Hammarby IF
10. Örebro SK
11. IFK Norrköping
12. Halmstads BK
13. Gefle IF
14. Åtvidabergs FF
15. GIF Sundsvall
16. Falkenbergs FF

Jag tror alltså att Malmö FF tar sitt tredje raka allsvenska guld, men detta efter en långt utdragen strid om guldet med framförallt AIK och IFK Göteborg. Det är en väldigt svårtippad allsvenska och platserna 5-10 känns väldigt ovissa. Kan Kalmar med Elm-bröderna i spetsen hota om topplaceringarna? Kan Henrik Larssons nybygge ta skåningarna tillbaka mot toppen? Hur bra klarar sig Hammarby i Allsvenskan egentligen och kan Örebro överraska?

I botten är jag tyvärr övertygad om att Falkenberg kommer att åka ur Allsvenskan. Jag tror även att GIF Sundsvall får spela fotboll i Superettan 2016, medan framförallt Gefle och Åtvidaberg får slåss om säkrat allsvenskt kontrakt in i det sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *