Sammanfattning omgång 13 Serie A

Genoa – Milan 0-2
Milan tog på fredagskvällen över förstaplatsen i Serie A efter en gedigen insats mot Genoa. Milan kontrollerade matchen rakt igenom, det blev inte mycket lättare för Genoa när Kakha Kaladze blev utvisad i 54 minuten. Robinho fortsätter att vara fruktansvärt oeffektiv då han lyckas missa från cirka meterns avstånd. I första halvlek tryckte Milan på utan att det resulterade i något mål. Genoa var inte helt ofarliga, Veloso hade en giftig frispark som Amelia i Milan fick tippa över. I andra halvlek lade Milan i en högre växel, samt när Kaladze blev utvisad i 54:e minuten som resulterade i straff så hade Genoa ingen chans längre. Zlatan tog hand om straffen som han kyligt slog in. Milan fortsatte o kontrollera matchen det andra målet slogs in av Nocerino från cirka metern på volley.

Inter – Udinese 0-1

Udinese tog sin första bortaseger mot Inter på hela sju år under lördagen. Krisdrabbade är ett ord som verkligen stämmer in på Inter just nu. Inter finns just nu på en 15:e plats i ligan, plånboken måste fram i vintermercaton annars blir det nog väldigt svårt att nå en Europaplacering. Udinese däremot tågar på i toppen och är otroligt giftiga med deras kontringar. Under matchinledningen så hade Udinise bra kontroll på matchen och Inter såg ut som om de inte riktigt hade vaknat till, men ju längre halvleken gick desto mer kontroll fick Inter. Första halvlek var dock ett riktigt sömnpiller. Andra halvlek inleddes som den första, Udinese hade bra kontroll och skapade några halvchanser. Runt den 70:e minuten har Udinese ett ruskigt bra anfall och bollen hamnar till sist hos Isla som placerar in bollen bakom Cesar. I den 85:e minuten fick Udinese straff efter att Zanetti missat en tackling. Di Natale missade dock straffen. Mer nervpirrande skulle det bli då Inter fick straff i den 90:e minuten, allt hänger på Pazzini och han halkar och bollen flyger över ribban. Udinese vinner rättvist.

Napoli – Lecce 4-2

Napoli tog under lördagskvällen en komfortabel seger hemma mot tabelljumbon Lecce. Napoli tog kommandot direkt och gjorde under första halvlek tre mål vilket innebar att matchen i princip var avgjord efter första halvlek efter mål av, Lavezzi, Cavani och Dzemaili. Lecce reste sig något i andra halvlek men de blev aldrig något hot även fast de mäktade med två mål. Napoli hann också med ett mål till så slutresultatet blev 4-2. I och med denna match så hängde Napoli på i toppen medans Lecce ligger fortsatt sist i tabellen.

Catania – Cagliari 0-1

Catania åkte på sin tredje raka hemmaförlust i och med söndagens förlust mot Cagliari. Det var en match med få målchanser men desto mer kamp. Ekdal bjöd på en riktigt fin volley i första halvlek som förtjänade ett bättre öde. I den 64:e minuten hann Victor Ibarbo upp bollen och drev in och sprang förbi ett passivt Catania försvar och sedan enkelt rullade in bollen.

Bologna – Siena 1-0

Bologna tog en viktig seger mot Siena, matchen var jämn och matchens enda mål gjordes av Di Vaio som nätade för andra matchen i rad. Första halvleken inleddes med att båda lagen var framåt och hade en del vassa chanser, det märktes att båda lagen är i poängbehov. Målet var ett vackert sådant, Pulzetti drev in med bollen i straffområdet där han sedan hittar Diamanti i höjd med straffpunkten som klackar bollen till Di Vaio som stänker upp bollen i nättaket. Siena pressade i andra halvlek men Bologna spelade riktigt bra defensivt och resultatet kvarstod.

Chievo – Atalanta 0-0

En oavgjord och tråkig historia. De åt upp varandra skulle man kunna säga, de kunde inte få något övertag.

Fiorentina – Roma 3-0

Tre mål, tre röda kort. En mycket konstig match där Roma verkligen gjorde bort sig. Första halvlek inleddes som vanligt med ett Roma som rullade boll och Fiorentina fick jaga. Fast det dröjde ungefär en kvart sedan rev Juan ner Jovetic och där var det första röda kortet framme och straff för Fiorentina, Jovetic slår straffen och slår enkelt in 1-0 bakom Stekelenburg. Även fast de har ett mål i baken och en man mindre fortsätter Roma att rulla boll och försöka skapa något framåt. Från ingenstans får Fiorentina en hörna som Gamberini går upp och nickar in bakom en chanslös Stekelenburg. Lite överraskande då Roma faktiskt haft bud på kvitteringar. Andra halvlek börjar som första halvlek varit, Roma rullar boll men får inte till några riktigt giftiga målchanser, Fiorentina spelar gediget försvarsspel. Strax efter den 70:e matchminuten så kommer Gago in helt fel i ett försök till en brytning och där har vi matchens andra röda kort. Men Roma fortsätter att rulla boll. Dock så är det totala slutet framme då Bojan täcker skott med båda händerna, totalt hjärnsläpp. Santiago Silva får slå in straffen som sätter slutresultatet.

Juventus – Cesena 2-0

Juventus mötte ett Cesena som hade som mål att få med sig en poäng och var inte direkt sugna på att anfalla. Juventus krossade Cesena totalt att de inte gjorde fler mål är ganska otroligt. I den 72:a minuten får Marchisio bollen vid straffområdets linjen och med en bra touch får han ett bra skottläge som han lätt slår in. I den 82:a minuten blir Cesenas målvakt utvisad efter en enligt mig 50/50 situation med Juventus Giaccherini och det blåses straff. Straffen slår Vidal in bakom en av Cesenas utespelare som var tvungen att ställa sig då de inte hade några fler byten. Juventus gick i och med segern upp i serieledning igen.

Parma – Palermo 0-0

Matchen i Parma var något lustig då dimman låg så tät över planen så man som tv tittare inte såg ifall bollen gick in eller inte. Det var svårbemästrat för spelarna också men Parma var de som skapade mest, de hade en drös målchanser men kunde inte riktigt göra mål. Palermos målvakt Benussi gör en fantastisk insats med många fina räddningar.

Lazio – Novara 3-0

Lazio dominerade matchen från början till slut. 1-0 kom så tidigt som i den 15:e minuten efter en hörna som Biava nickade in. I den 22:a minuten så får Lazio frispark som Hernanes slår in mot mål och där är Rocchi som nickar in bollen och det står 2-0. Efter det så faller Lazio tillbaka lite och Novara får komma in i matchen. Men Lazio kommer tillbaka och i den andra halvleken dominerar de och de har många chanser men det blir bara ett mål till. 3-0 kommer till genom att Lazios Gonzáles slår en boll mot en springande Rocchi som är inne i boxen och sedan med en läcker karatespark sätter 3-0. Lazio vinner komfortabelt.

/ Anton Ericsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *