Sanslöst straffdrama skickade Apoel vidare

210 minuters spel kunde inte skilja Apoel Nicosia och Lyon, och det blev Apoel som drog det längsta strået i det sena straffdramat på Cypern. Trots att Kim Källström gav Lyon ledningen i straffläggningen var det Apoel med målvakten Dionisis Chiotis som kunde gå segrande ur striden med 4-3.

Inga engelska lag och ett cypriotiskt lag i kvartsfinal är ett scenario som kan vara ett faktum om mindre än en vecka. Chelsea ska försöka slingra sig ur ett järngrepp mot Napoli för att rädda den engelska äran. Samtidigt har cypriotiska Apoel gjort det ingen trott var möjligt, nämligen ta sig till en kvartsfinal i Champions League.

Det är sannerligen ett kompetent lag som välförtjänt tar plats i kvartsfinallottningen. I gruppspelet lyckades man knipa gruppsegern framför lag som Zenit,Porto och Shaktar, och nu var det alltså Kim Källströms Lyon som i ett dubbelmöte fick känna på Apoels styrka.

Apoel startade matchen i ett högt tempo och den påpasslige Manduca satte säkert ledningsmålet i den nionde minuten, snyggt assisterad av den snabbe Charalambides. Manduca valde att fira genom att ta av sig tröjan inför de lyckliga supportrarna på Neo GSP stadion, detta skulle bli något som Manduca skulle ångra innan kvällen var över.

Matchen fortsatte med Lyon som spelförande lag. Man hade lite mer av bollinnehavet och därmed också fler avslut och hörnor. Mycket av Lyons spel iscensattes av den svenske landslagsmittfältaren Kim Källström. Cyprioterna var på inget sätt ofarligt och hade flera offensiva framstötar med farliga avslut.

När domaren Undiano Mallenco flöjtade stod lagen inför förlängning. Lagen bytte en hel del småchanser i förlängningen och bl.a hade Kim Källström ett fräsande skott som blockerades av försvararen Paulo Gomes. I slutet av den andra förlängningskvarten så fick Manduca sitt andra gula kort efter en vårdslös tackling på Lacazette. De sista fem minuternas anstormning kom delvis av sig och straffasparksläggningen var ett faktum.

Kim Källström satte säkert straffläggningens första skott och sedan följdes lagen åt till 3-3, innan Chiotis i det cypriotiska målet stängde butiken och motade de två sista straffarna, slagna av Lacazette och Bastos. Lyckan och euforin som följde på Chiotis sista straffräddning kan bara ses och upplevas när en underdog, mot alla odds, besegrar en favorit.

Mycket av Apoels vidare öden i turneringen avgörs i lottningen, och även om magkänslan säger att nu är det slut på det roliga så vet man aldrig vad detta sevärda cypriotisk lag ska hitta på.

 

1 tanke kring ”Sanslöst straffdrama skickade Apoel vidare

  1. Rolf

    Gläder mig att notera att dagens inlägg här på sidan. Om regerande Champions League mästarna. Var bland det bästa jag läst på länge. 7-1 i går och summa 10-2 måste säga att jag inte begriper mig på den här sidan fullt ut. Det finns sidoe som skriver varje dag om FC Barcelona Blogg.barcaloneta.com exempelvis.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *