Schalke krossat av Bayern

Tidigare ikväll var det dags för två lag som har som mål att hamna på de fyra första platserna i tabellen. Ett av dem, Bayern München har som bekant gått som tåget och leder ligan överlägset. Schalke som idag gästade ett fullsatt Allianz Arena har haft stora problem de sista månaderna. Frågan var om inte den här uppgiften var för tuff för Schalke med tanke på vad Bayern uträttat under säsongen.
Första halvlek inledde precis som vi så många gånger sett tidigare under säsongen, Bayern dominerade totalt. Schalke fick inte låna bollen många gånger och hemmalaget skapade flera heta målchanser. 19 minuter in i halvleken drogs Franck Ribery ner i straffområdet och det dömdes straff. Straffe förvaltade David Alaba hur säkert som helst och 1-0 var ett faktum. Vi som såg matchen skulle få se ett utav de snyggare målen drygt tio minuter senare. Målet kom på frispark där Schweinsteiger klev fram och slog in frisparken direkt och inte minst på ett mycket vackert sätt.
Jag vet inte om jag var ensam men jag trodde nog inte med den första akten i baktanke att Schalke skulle ha någon chans att ta igen underläget.
Mycket riktigt dröjde det inte många minuter innan Alaba kunde göra sitt andra mål i matchen, anmärkningsvärt var att han spelar som vänsterback. Matchen kändes då avgjord och den känslan förstärktes tolv minuter efter Alabas andra fullträff. Detta då Mario Gomez fick näta och hans mål visade sig bli det sista. Bayern vinner då alltså med 4-0 över Schalke, som tidigt kändes som ett slaget lag.
Värt att tillägga är att både Robben och Gomez fanns med på planen från start efter en tid på bänken. Väldigt viktigt för Gomez att få komma in i matchtempo inför Champions League, detta gäller även Robben som är en viktig kugge i laget.
Schalke som sålt Lewis Holtby känns verkligen som de behöver hitta på något speciellt för att klättra i tabellen. Det är mycket som inte fungerar både defensivt och offensivt, vi får se om det går bättre för laget när dem ska spela Champions League om ett tag.
På tal om CL, nu vankas det otroligt spännande matcher till veckan och jag hoppas på att det bjuds på mycket fotbollsgodis. Våren har kommit till fotbollens värld och låt oss se om de tyska lagen fortsätter att dominera i Europa.
//Emil Cardebrant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *