Schalke04?

Foto: Orchi

Alla vi som följt bundesliga ett längre tag vet att Schalke04 var kända för att vara ett lag som inte vara så jätte enkla att göra mål på. Detta förändrades till stordel under förra säsongen då många försvarare försvann inför förra säsongen (Bordon, Rafinha, Westermann mfl) lämnade klubben. Och det gick också mycket dåligt för laget, det var dock mestadels framåt som det inte presterade under Magath. Efter jättedåligt ligaspel så fick han lämna och in kom Ragnick med en annan filosofi. Han förespråkade ett 4-2-3-1 system och en mer offensiv fotboll. Det har det också blivit, men försvaret och försvarsspelet är allt för dåligt och frågorna är många. Matip eller Papadopulus som mittback? Ragnick verkar köra varannan match just nu. Sedan varför får inte Uchida spela? Höger må vara en talang som har potentialen att bli riktigt bra, men i viktiga matcher som den mot HJK är frågan om han verkligen ska vara första valet. När vi ändå nämner försvaret så kan det vara värt att nämna att Schalke spelat 6 matcher nu i år och inte hållit nollan i någon (om vi inte räknar med supercupen).

Vidare så har vi sett att schalke är ett lag som verkligen är ett helt annat lag i andra halvlek. I de två senaste liga matcherna har man legat under och kommit ut till andra halvlek och inte bara vänt matcherna utan fullkomligt krossat motståndet, vi såg det mot Köln och mot Mainz och vi såg även att det hände i matchen mot HJK i EL även om Schalke04 där gjorde en bra första så var det i andra man gjorde 4 mål och verkligen punkterade allt och kunde gjort ännu fler..

Det tyder på en stark moral, men varför hamnar man i underlägena? Det är något som kan komma att bli kostbart för Schalke04 även om de vet om att dem kan vända underlägen. Det har gjort det flera gånger så kommer det komma motstånd som de inte kan göra det mot.

Huntelaar det går inte att komma ifrån att nämna denna killen och vilken säsongsinledning han har haft. Han leder skytteligan i bundesliga och gjorde 4 mål ikväll. Det lyser om honom och han verkar trivas oerhört bra just nu, och ändå är inte samspelet med Raul såbra som det borde kunna vara. Helt klart är att Huntelaar har visat att han kan vara den där killen som gör över 20 mål på en säsong och den som Schalke04 saknade så mycket förra säsongen efter det att Kuranyi lämnat.

Faktum är att det är svårt att veta var vi har Raul, han säger att han trivs och vill stanna men samtidigt så ser han inte lika glad ut. Förhoppningsvis är det inget speciellt.

När vi ändå är inne på Schalke04 så är det ju värt att nämna Julian Draxler, killen som kom fram förra säsongen 17 år gammal och redan då var en bra spelare i år har han tagit ett större kliv spelar mer på kanten i år och har varit jätteduktig. Han har bänkat Jurado (som troligen kommer bli utlånad, då Jurados lön är hög). Han tillhör tyska U21 landslaget vilket inte säger så lite om en såpass här ung spelare.

Avslutningsvis, på söndag möter Schalke ligaledaren Mönchengladbach, det är upplagt för en riktigt bra och spännande match. Mönchengladbach som ju höll på att åka ur förra säsongen men bytte tränare och har sedan dess gått riktigt bra och dem  har inlett den här säsongen på ett minst sagt imponerande sätt. Dem har med Marco Reus och målvakten Ter stegen verkligen satt skräck i många motståndarlag hittills. Dem har t. ex besegrat både Wolfsburg och Bayern nu i säsongsupptakten vilket onekligen är enormt starkt . Men nu kommer schalke som vi ju som sagt var inte vet riktigt vart vi har, laget som gör 2 helt olika halvlekar. Dem kommer nu laddade med självförtroende efter att slagit ut HJK och med  sina offensiva stjärnor, Farfan och Huntelaar i riktigt gott slag så kommer detta bli en riktigt intressant match. Men frågorna är enormt många

Kan försvaret klara av Marco Reus? eller kommer han springa sönder Schalke? Kan Huntelaar näta även på Ter stegen? Kan Schalke ta tredje raka ligasegern? Kan Mönchengladbach behålla sin ligaledning och ta fjärde matchen som obesegrad? Kommer Schalke ligga under igen? Kommer vi få se Schalke göra en jätte andrahalvlek igen? frågorna är många alla svaren fås på söndag

Matchen kan ses på Eurosport 2 på söndag 17:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *