Schweinsteiger och Fabregas

Cesc Fabregas har ryktas till Barcelona under en väldigt lång tid. Nu har affären fått en plötslig vändning då de italienska mästarna, Milan, gett sig in i leken. Arsenal kräver mycket pengar för sin fantastiska mittfältare, vilket naturligtvis inte är konstigt.

Min personliga favorit som mittfältstillskott är Bayern Munchens spelskickliga mittfältare, Bastian Schweinsteiger. En nästan helt otänkbar värvning, men åh så perfekt för Milan. Tysken har spelat för klubben, Bayern Munchen, sedan 1998 och är en riktigt trogen spelare för sin klubb, det gör ju inte en övergång lättare..
Schweinsteiger kan jämföras med Romas Daniele De Rossi. De Rossi är trogen-Roma, för alltid och för evigt. De Rossi har flera gånger sagt att, ”Enda chansen att jag lämnar Roma är om de inte vill ha kvar mig”. Han tänker aldrig gå frivilligt. Detsamma gäller för Schweinsteiger, kan jag tänka mig.

Att få en spelare som Schweinsteiger till Milan tror jag hade varit det bästa. Den bästa mittfältaren på marknaden som är utformad efter Milans begär. De söker en spelskicklig mittfältare med ett bra fysiskt spel. Att den tyska mittfältaren är bra både offensivt som defensivt gör inte saken sämre. Jag behöver väl inte tilläga mer, en spelare som Schweinsteiger hade passat in bäst in i den rollen som Milan söker

Hur som helst, tillbaka till Fabregas spåret. Det sägs att Milan har lagt eller förbereder ett bud på 30 miljoner pund plus spelarna Urby Emanuelson och Mathieu Flamini. Ett bud som jag anser vara riktigt bra för Milans del, avsevärt sämre för Arsenal då de blir den stora förloraren i affären. De får två halvmåttliga spelare som inte har varken potential eller kvalitet att glänsa i ett lag som Arsenal.

Varken Flamini eller Emanuelson är någon favorit för mig. Den förstnämnda är en riktigt slitvarg utan dess like, men han har alldeles för dålig bollkänsla och teknik för att spela i ett lag som Milan. Förutom det så har ganska bra kvalitéer som en defensiv lagd spelare. Han kom från Arsenal och då var han riktigt bra, ett steg tillbaka till Arsenal hade nog varit bra för hans del.
Emanuelson kändes väldigt loj och lam när han fick chansen för Milan i slutet på vårkanten. Han fick gång på gång bra lägen att göra mål på men brände chans på chans, det räckte med att se det för att säga att han inte är en man att satsa på. I år tror jag att hans chanser till spel i A-laget kommer vara minimala då Taiwo tar vänsterbackspostionen och mittfältspositionen platsar han helt enkelt inte på.

När jag nu utvärderat de två spelarna som kan ingå i en affär så känns valet enkelt, värva Fabregas. 30 miljoner pund är inte särskilt mycket för en spelare av Fabregas kaliber.

Om Milan är så intresserade som media uppger så kommer det inte dröja länge innan Fabregas lämnar, tror jag. Antingen så går han till Barcelona eller Milan. Trycket på honom har blivit stort och frågan är om han klarar av att stanna i Arsenal som inte vunnit något på länge. För hans karriär så vore det bästa att lämna för titlar.

Fabregas. Foto: Wonker

Vad tror ni? Lämna en kommentar

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *