"Scusate il ritardo"

Roma inledde det nya året på bästa sätt men det skulle krävas två straffar för att kunna besegra Chievo.

Roma tog, som vanligt numera, tag i taktpinnen från start och det dröjde inte heller länge förrän det dök upp chanser. Lamela presenterade sig i matchen genom att dra på ett skott utanför straffområdet men Chievo-målvakten Sorrentino kunde styra ut skottet till hörna. Kapten Totti slog hörnan som hittade ut till Pjanic som även han drog på och tvingade Sorrentino till en svettig räddning. Roma fortsatte att hålla i bollen och bortalaget hade inte mycket att komma med. Men trots Romas fortsatta övertag så skapade laget bara en till farlig målchans de första 30 minuterna. Men Bojan valde att skjuta ett resultatlöst skott istället för att passa till en fri Pjanic så när en tredjedel av matchen hade spelats så var resultatet fortfarande 0-0.

Ett resultat som dock skulle komma att ändras på bara någon minut. Precis som många gånger förr så försökte Lamela ta sig fram till vänster i straffområdet men innan den unge argentinaren hann få till ett skott eller passning så vart han stoppad av Chievo-försvaret och domare Carmino Russo blåste straff. En straff som går att diskuteras. Det var inte en solklar straff men inte heller en straff som det skrev katastrof om. Något däremellan. Den som klev fram till straffpunkten var givetvis kaptenen själv. 35-årige Totti som missade Romas senaste straff i mötet med Juventus för några omgångar sedan och som inte gjort ett enda mål på hela säsongen. Men Totti kände inte av några nerver utan dunkade utan några problem in sitt första mål för säsongen. I och med att Tottis uteblivna målskytte blivit en smula ifrågasatt så firade han målet med att visa upp en ursäktande tröja under matchtröjan med texten ”Scusate il ritardo” (ursäkta dröjsmålet).

Andra halvlek blev mest en transportsträcka där de båda lagen då och då blixtrade till. Bojan kunde fixat två straffar till till Roma men Russo valde att fria vid båda tillfällena. Istället vaknade plötsligt Chievo till liv och var vid flera tillfällen nära en kvittering. Både Pellissier och (romanistan) Moscardelli hade chanser att avgöra men Stekelenburg visade upp ett exemplariskt målvaktsspel och kunde för andra matchen i rad hålla nollan.

När Bojan för tredje gången på en halvlek är inblandad i en straffsituation så kan inte Russo blunda längre. Till skillnad från matchens första straff så är den här klockren då en liggande Chievo-försvaret viftat runt lite för mycket med armar och händer i straffområdet. Totti lägger för andra gången upp bollen på elva meter och visar återigen att gammal är äldst. 2-0 och saken är klar. Roma tar sin tredje trepoängare och börjar sakta men säkert blanda sig in i kampen om Champions League. ”De flygande åsnorna” fortsätter att simma runt i ingenmansland och ligger för tillfället på en fjortondeplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *