Seger för Roma i Il derby del sole

Roma har verkligen inte haft en bra start på Serie A. Inte heller Napoli. Under söndagskvällen möttes de båda i en intressant uppgörelse på San Paolo.

Romaspelarna visade tidigt i matchen att de verkligen ville ha med sig alla tre poängen hem till Rom. De gjorde nämligen matchens första mål redan i den tredje matchminuten. Det var Erik Lamela som kom runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som Napolimålvakten, Morgan De Sanctis, lyckades styra in i eget mål. Olyckligt för hemmalaget, men givetvis otroligt skönt för Roma som inte alls haft en rolig höst. Efter det målet tog Napoli tag i spelet och skapade mängder av målchanser, dock utan att få hål på  Romamålvakten Maarten Stekelenburg. Som stod för en bra insats matchen igenom. Mitt i Napolis press kontrade Roma. Där  Francesco Totti slog ett strålande inlägg till Pablo Osvaldo som enkelt kunde peta in 2-0.

Matchens andra mål kom precis efter det att Napolis tränare, Walter Mazzari, valt att plocka ut lagets bäste spelare, Ezequiel Lavezzi. Napolifansen hade säkert slutat tro på en vändning där, men spelarna på planen gav inte upp hoppet. I den 82:a minuten sköt Marek Hamsik in reduceringen och kort därefter var även en kvittering inne i Romas mål. Domaren valde dock att blåsa av för offside, vilket var helt korrekt. Även fortsättningen av matchen gick i moll för Napoli, för i anfallet efter ökade Fabio Simplicio på till 1-3. Hans skott gick via en Napoliback och ställde De Sanctis. Det blev inget mål ytterligare efter det och Roma kunde alltså vinna på San Paolo med 1-3.

För tabelläget innebar resultatet att Roma ligger på sjunde plats, medan Napoli ligger ett snäpp ovanför, på sjätte. Poängmässigt är det dock helt jämt lagen emellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *