Segermaskinen Barcelona vann igen

Barcelona valde inför den här matchen att ställa upp med samma lag som spelade Champions League tidigare i veckan förutom att Puyol ersätter Mascherano. Den första målchansen i matchen är dock Levantes. I samband med en kontring glider Martins iväg, men gästernas försvar jobbar hem bra och kan lägga ut bollen över sidlinjen. Efter 13 minuter är tyvärr matchen över för Dani Alves som får känning av en skada och tvingas byta. Han ersätts av den unge backen Montoya. Levante fortsätter att skapa de hetaste målchanserna och i en av dem kommer Juanfran i en fin löpning på kanten och slår ett inlägg mot Martins, men Barcelonas backar kan nicka undan bollen och rensa.

Efter lite mer än 20 minuter skapar gästerna sin bästa målchans. Inte helt oväntat är det Messi som har huvudrollen i det läget när han skickar ett bra skott några meter utanför straffområdet mot mål, som dock går precis utanför ena stolpen. Barcelona fortsätter att rulla runt bollen som vanligt, men Levante visar upp ett mycket farligt kontringsspel samtidigt som de även försvarar sig bra. Hemmalagets Bakero är inblandad i en av de kontringarna när han elegant dribblar sig förbi Pique i Barcelona, men han får inte till avslutet i det läget.

I slutet av halvleken börjar dock Barcelona ta över lite mer när det gäller målchanser som skapas. Vid ett tillfälle kommer Alba runt på vänsterkanten och slår en bra boll in i straffområdet där hemmalaget precis kan rensa undan till hörna. En liknande situation uppstår bara någon minut senare, fast då är det Iniesta som slår passning. Dock blir resultatet samma som vid förra läget.

Något mål blir det dock inte i den här halvleken, men trots Barcelonas stora bollinnehav så har Levante gjort en bra match hittills.

 

 

Efter en mållös halvlek så hinner den andra knappt börja innan Barcelona gör sitt och matchens första mål.  Som väntat är det Messi som lyckas ta sig igenom Levantes försvar och lobbar sedan bollen över hemmalagets målvakt, vilket innebär 1-0 för gästerna.  Levante får dock en hyfsad målchans när Barkero får till ett avslut på volley, som dock inte går på mål. Strax efter kommer Barcelona i en kontring där vänsterbacken Alba löper fint in i straffområdet och klackar sedan bollen bakåt till Messi som skjuter och gör 2-0. Det skulle dock komma mer från Barcelona bara några minuter senare. Den här gången är det Iniesta som skickar iväg ett fantastiskt skott strax utanför straffområdet och bollen går mer eller mindre in i krysset, vilket innebär 3-0 för gästerna.  Sju minuter senare var det dags igen och även den här gången var Iniesta inblandad. Mittfältaren lägger en passning till Fabregas som efter en dragning kan göra 4-0 för Barcelona.

Matchen kändes rätt död vid det tillfället, men minuten efter 4-0-målet så får Levante en mycket bra chans att reducera. I samband med att gästernas försvar dräller med bollen så kan Martins sno åt sig den och kommer nästan helt fri mot Valdés, men hans avslut blir inte det bästa och målvakten kan styra undan bollen.  När det återstår en kvart av matchen så blir Fabregas varnad i något som såg ut som en mycket bra tackling, men domaren väljer ändå att ge honom ett gult kort. I den första halvleken så visade Levante upp mycket farliga kontringar, men något sådant har inte alls synts till under den andra halvleken. Dock får de ännu en chans att reducera när domaren blåser straff för Levante i den 85:e matchminuten. Det är i samband med en situation där domaren anser att bollen tar på Puyols arm väljer han att döma straff för hemmalaget samt varna Puyol. Straffen slås av Barkero, men han lyckas inte få den i mål då målvakten går åt samma håll och kan styra undan bollen. Det blir visserligen några returer efter straffen, men Valdés är med bra och kan rädda vid samtliga tillfällen innan domaren blåser för offside.

Matchen slutar alltså 4-0 till Barcelona efter en mycket bra andra halvlek. Dock var Levante med bra i den första och med lite flyt kunde de mycket väl gjort mål på någon av sina chanser, vilket i sin tur hade förändrat matchbilden ordentligt. Barcelona fortsätter att vinna och

 

Levante – FC Barcelona 0-4 (0-0)

 

Mål:

0-1 Messi (46’)
0-2 Messi (51’)
0-3 Iniesta (56’)

0-4 Fabregas (63’)

 

Varningar

Fabregas (74’)

Puyol (85’)

 

Bollinnehav: 23 % – 77 %

Skott på mål: 3-7

Domare: Pérez Montero

 

Startelva Levante

1. Munúa

22. Lell

18. Ballesteros

4. David Navarro

12. Juanfran

10. Iborra

23. Pape Diop

8. El Zhar (61’)

7. Barkero

20. Juanlu (74’)

24. Martins (67’)

 

Avbytare

5. Héctor Rodas

9. Ángel (67’)

13. Keylor Navas

15. Karabelas

16. Pedro Ríos (61’)

21. Míchel (74’)

29. Rubén García

 

 

Startelva Barcelona

1. Víctor Valdés

2. Dani Alves (13’)

3. Piqué

5. Puyol

18. Jordi Alba (74’)

6. Xavi (77’)

16. Busquets

4. Fábregas

17. Pedro

10. Messi

8. Iniesta

 

Avbytare

11. Thiago (77’)

13. Pinto

14. Mascherano

19. Montoya (13’)

21. Adriano (74’)

25. Alex Song

37. Tello

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *