Senaste Silly Season-nytt från England: Newcastle vinner kampen om målspruta

Demba Papiss Cisse spelade fram tills kvällen för tyska Freiburg, där han under sin tid i klubben bombat in mål. Men nu är hans karriär i Tyskland över och övergången till Premier League-laget, Newcastle United, är numera ett faktum.

Under de senaste säsongerna har Papiss Cisse varit en notorisk målskytt för det tyska Bundesliga-laget Freiburg. Totalt har han under sina två säsonger i Freiburg hittat nätet 39 gånger under 65 matcher.

Detta har under en tid lett till att många klubbar har fått upp ögonen för Senegalesen. Bland annat ska Sunderland ha varit ute efter Papiss under en längre tid. Men nu, endast minuter efter 22:00 slaget, så är han officiellt klar för Newcastle. Även fast Newcastle har hemligstämplat det vinnande budet, så  spekuleras det om att övergångsumman ska ligga på allt ifrån £7,5 miljoner till £11 miljoner.

Kontraktet som skrivs är ett fem-och-ett halvårs-kontrakt och han kommer att få erövra det ikoniska nummer ”9” i The Toons, som Newcastle även kallas.

För Newcastles del så blir det nu alltså två Dembas uppe på topp – om nu Pardrew föredrar detta vill säga. Men eftersom det ändå är Silly Season så viskas det lite om att detta kan betyda att Demba Ba är på väg bort i samma veva – men det känns ändå inte fullt rimligt. I så fall så skulle Ba troligtvis lämna i sommar och inte nu.

Både Demba Papiss Cisse och Demba Ba befinner sig just nu på den afrikanska mästerskapen med deras landslag, Senegal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *